ЦВК повторно визнала Вірастюка переможцем на виборах у 87 окрузі

2f4e741-photo-2021-03-31-17-31-33
Фото з відкритих джерел.

Центральна виборча комісія визнала кандидата від партії «Слуга народу» Василя Вірастюка обраним народним депутатом в окрузі №87 на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії в середу, 19 травня.

«Враховуючи рішення судів та позицію Великої палати Верховного суду, комісія визнала голосування на шести дільницях недійсним і встановила результати без їх врахування», – йдеться у повідомленні ЦВК.

ЦВК також склала новий протокол за результатами виборів. Згідно з яким, не підлягають врахуванню 3189 голосів виборців, які голосували на цих дільницях.

Відтак, переможцем виборів став Василь Вірастюк (партія «Слуга народу»), адже в нього залишилося 14 811 голосів. Водночас у його найближчого конкурента Олександра Шевченка (партія «За майбутнє») - 13 942 голосів, а третє місце посів Руслан Кошулинський (партія ВО «Свобода»), який здобув 13 463 голосів виборців.

«Відповідно до закону про вибори народних депутатів України, народним депутатом обрано Василя Вірастюка», - наголосили на засіданні ЦВК.

Водночас Олександр Шевченко на своїй фейсбук-сторінці заявив, що таке рішення ЦВК є незаконним і оскаржить його в судах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: