Зеленський пояснив, коли Аваков піде у відставку

аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков складе власні повноваження у разі, якщо суд визнає підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета невинними.

Ідеться про Андрія Антоненка, Яну Дугарь та Юлію Кузьменку, розповів президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня, присвяченій другій річниці власної каденції.

Він зазначив, що одразу після рішення суду буде «серйозно говорити з міністром», втім запевним, що це питання є складним.

«Якщо засудили незаконно, то я буду серйозно говорити з міністром, чи він може залишитися в такій ситуації. Ні. От і все, і він це знає, і ми розуміємо складність цього процесу», – сказав Зеленський.

Він додав, що знає детально, що відбувається у цій справі, і що йому «не все одно».

Нагадаємо, український журналіст Павло Шеремета підірвався у власній автівці у липні 2016 року. Через п'ять місяців трьох підозрюваних в умисному вбивсті зарарештували представники ГПУ. Ними зокрема виявились:

  • Яна Дугарь — волонтерка, військовий медик і молодший сержант 25-ї повітряно-десантної бригади, учасниця ООС.
  • Юлія Кузьменко — відомий дитячий кардіохірург, волонтерка, громадська діячка та учасниця ООС.
  • Андрій Антоненко — музикант, сержант ЗСУ, учасник ООС.

Зазначимо, що ув'язнення підозрюваних спричинило значний суспільний резонанс. Зокрема, Андрій Антоненко, на думку активістів. незаконно пробув за ґратами 505 днів. І тільки 30 квітня нинішнього року Шевченківський районний суд Києва відпустив його під домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: