Зеленський розповів, як святкуватимуть День Незалежності України цього року

IMG_0222-630x420

До 30 річниці Незалежності України 24 серпня нинішнього року в Україні проходитиме військовий парад, а також запланована низка інших заходів.

Про це під час пресконференції 20 травня з нагоди річниці президентства розповів Володимир Зеленський.

Він зазначив, що 30-річчя Незалежності проходитиме щонайменше три дні, починаючи з 22 серпня.

«Свято буде зі змістом і складатиметься з трьох днів. 23 серпня, у День прапора, в усіх регіонах України піднімуться великі прапори, які будуть спеціально побудовані до свята і залишаться в центрах тих чи інших регіонів в усіх областях», – розповів він.

Цього ж дня пройде перший саміт щодо деокупації Кримського півострову. Зеленський розповів, що приїдуть представники із 30-ох країн. Йдеться про президентів, прем'єрів та голів церков. Також спікерами будуть запрошені міністри закордонних справ.

Зі слів президента україни, на саміті мають підписати важливі документи.

Володимир Зеленський зазначив, що також у межах Кримської платформи проходитиме саміт перших леді та джентльменів, який започаткують в Україні. Тут підніматимуться так звані насущні безпекові та людські запитання, однак наразі президент не розповідає детально про наміри.

«23 травня також відбудеться великий концерт великих українців, легенд опери та балету, які приїдуть з інших куточків світу, де вони дуже популярні. Концерт відбудеться в оперному театрі. Також будуть присутні лідери країн», – повідомив Зеленський.

На День Незалежності, 24 серпня, пройде масштабний військовий парад.

«Парад буде великий як на суші, так і на воді. Буде і в Дніпрі, і в Одесі і в Києві, на Майдані. Великий концерт українських зірок на «Олімпійському» відбудеться ввечері», - зазначив він.

Крім цього, розповів президент, 22 серпня відбудеться нагородження видатних співвітчизників, які прославили Україну на Батьківщині та за її межами. Відтак, започаткують премію «Національна легенда», що, зі слів Зеленського, немає аналогів у інших країнах на Заході.

Також до Києва привезуть першу Конституцію Пилипа Орлика, з якою матимуть змогу ознайомитись усі охочі впродовж кількох днів.

«Паралельно з цим пройдуть двосторонні дуже важливі зустрічі з лідерами інших держав. Це дуже коротко про три дні 30-річчя нашої незалежності», - резюмував він.

До слова, символом 30-річчя Незалежності України стала квітка, яку змоделювали дизайнери зі Львова. Вона символізує незламність і стійкість.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: