Для студентів львівської медакадемії облаштували симуляційний центр (фото)

Фото 6

У медичній академії імені Андрея Крупинського, що у Львові відкрили симуляційний центр для навчання студентів та інтернів.

Трикімнатний об'єкт облаштували в межах україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» спільно з місцевою владою.

«Центр симуляцій дозволить студентам та інтернам Львівської медичної академії відпрацьовувати медичні навички на спеціальних симуляційних ляльках та кабінетах — в умовах максимально наближених до роботи з реальними пацієнтами. Центр оснащений таким чином, що на його базі зможуть удосконалювати свої навички лікарі та медсестри як окремо, так і в команді», - сказано в пресрелізі медзакладу.

Інвестиції у центр склали орієнтовно 3,8 млн грн, з яких приблизно 3 млн грн були інвестовані Урядом Швейцарії в Лабораторію клінічних навичок для сімейного лікаря та медсестри у Львові.

Лабораторії клінічних навичок, де будуть проходити навчання сімейні медсестри, а також лікарі, складається із трьох симуляційних кімнат.

  • 1 кімната: для відпрацювання медичних навичок, яка включає камери, мікрофони, а також медичне обладнання і штучні руки, ноги, сідниці, які можуть бути підключені до комп'ютера.
  • 2 кімната: звідки інструктор і викладач надає інструкції — управляють навчальним процесом.
  • 3 кімната: де студенти з викладачем переглядають записане відео — як вони виконували маніпуляції, виявляють помилки і підкреслюють гарні маніпуляції.

Схожі симуляційні центри відкриються ще в п’яти пілотних закладах вищої медичної освіти: Рівненській медичній академії, Тернопільському національному медичному університеті, в Чернівцях в Буковинському державному медичному університеті, в Житомирському медичному інституті і в Харківському національному медичному університеті.

*фото, надані комуніційною менеджеркою проєкту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: