«Концесійним дорогам бути!» – Ростислав Тістик

188285731_191104659539559_1489709532676949048_n

Верховна Рада прийняла у І читанні законопроєкт про зміни до Бюджетного кодексу щодо врегулювання бюджетних відносин під час реалізації договорів, укладених в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі, концесійних договорів – №5090.

Як зазначає Ростислав Тістик: «Для збільшення та залучення інвестицій в економіку держави необхідно законодавчо закріпити можливість державним установам та організаціям укладати довгострокові зобов’язання. Оскільки чинне законодавство не передбачає укладання довгострокових зобов’язань, законопроєкт №5090 має на меті унормування цього процесу між суб’єктами».

Згідно з законопроєктом, зобов'язання можуть брати на себе розпорядники бюджетних коштів, які є державними партнерами відповідно до договору, укладеного в рамках ДПП концесії. Встановлюються також вимоги до загального щорічного обсягу довгострокових зобов'язань у рамках ДПП.

Крім того, зазначається, що кошти Державного дорожнього фонду спрямовуються на плату за експлуатаційну готовність автодоріг загального користування державного значення, побудованих у рамках виконання договору, укладеного в рамках ДПП.

За словами Ростислава Тістика, законопроєкт ще потребує суттєвого доопрацювання перед ІІ читанням в частині узгодження положень профільного Закону та Бюджетного кодексу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: