Літні люди з геріатричного відділення у Підкамені потребують допомоги

189038422_4139296172829495_8303558968506480457_n
Фото з Fb Ірини Сех.

Семеро немічних пацієнтів геріатричного відділення Підкамінської лікарні, яке завтра закривається, потребують допомоги.

Про це на свої й сторінці у Фейсбуку повідомила депутатка Львівської обласної ради Ірина Сех.

«Геріатричне відділення Підкамінської лікарні відзавтра офіційно не працює. Увесь персонал лікарні звільнений. Керівництво намагалося «розквартирувати» 11 стареньких немічних пацієнтів. Когось забрали родичі, одна старенька померла вже після того, як її забрали. Але все одно в закладі залишаються семеро осіб, яких ніхто не бере і яким нікуди подітися. Звичайно, чиновники пропонують їм їхати в якісь інші заклади. Але ці люди вже нікуди не поїдуть. Вони хочуть залишитися в тому старенькому будинку в Підкамені, який став для них рідним», – написала Ірина Сех у Фейсбуку.

Депутатка зазначила, що дає надію позиція Підкамінської селищної ради. На сесії депутати вирішили створити територіальних центр соціального обслуговування, на балансі якого працював би заклад.

«Однак і оформлення займе час, і гроші на його обслуговування потрібні. А їх нема. Й рішення потрібно ухвалювати терміново. Деякі працівники відділення (вже звільнені) – кухарі, санітарки, медсестри – погодилися залишитися працювати на волонтерських засадах. Я дуже їм за це вдячна, але треба розуміти, що це не триватиме довго. Також домовилися, що залишаться продукти та інші речі, необхідні для обслуговування пацієнтів. Сподіваємося також на підтримку благодійників», – написала пані Ірина

Якщо є ті, хто хоче допомогти, то є потреба в памперсах для дорослих, постелі, ковдрах, спідній білизні. Потрібні також пральний порошок, крупи, цукор та інші продукти. Принести це можна в геріатричне відділення лікарні в Підкамені або в волонтерський офіс ГО ВОУ «Яворина» в Бродах (вул. Лесі Українки, 55). Контактний телефон: 0683610571.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: