Львів придбає дві станції моніторингу якості повітря

DJI_0084

Депутати Львівської міської ради погодили Комплекс першочергових заходів щодо покращення якості повітря.

Як розповіла начальниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова, додаткового фінансування ці заходи не потребують, оскільки вони і так реалізовуються. Зокрема, цього року за кошти міського бюджету заплановано придбати дві станції моніторингу якості повітря.

Комплекс передбачає реалізацію заходів у трьох напрямках.

Перший напрямок – налагодження системи моніторингу, який включає розробку та впровадження програми системного моніторингу якості повітря Львівської міської територіальної громади.

Для того, щоб отримати інформацію про стан атмосферного повітря і його динаміку, обсяг і склад викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря підприємствами-забруднювачами, встановлять станції моніторингу.

Другий напрямок – енергетичний сектор, де мають намір запровадити заборону на спалювання вугілля і дров'яних відходів у промисловості без використання відповідних фільтрів. Також зменшуватимуть випадки спалення сміття, шин і відпрацьованого мастила та інших небезпечних відходів (особливо – полімерів). Окрім того, планують розробити положення та запровадження спецзагонів патрульних (екопатрулів) з використанням дронів для проведення замірів димоходів на момент спалення недозволених типів палива та виявлення і притягнення до відповідальності порушників.

Третій напрямок – транспорт і транспортна інфраструктура, який передбачає впровадження опції сезонного прибирання, миття та поливу вулиць із застосуванням відповідної техніки, а також розроблення Програми переходу на альтернативне зимове утримання вулиць з відмовою від використання піскосуміші.

Окремий підпункт стосується перегляду, оновлення та реалізації Концепції розвитку електромобільності Львова.

У результаті очікується збільшення кількості приватного та громадського екологічного виду транспорту та зменшення кількості викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: