«Листів щастя» за порушення ПДР більше не надсилатимуть

водії
Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський підписав закон, що скасовує розсилку листів водіям-порушникам, які сплатили штраф до отримання постанови. Верховна Рада прийняла цей законопроєкт 29 квітня.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента України.

Сьогодні більшість автомобілістів сплачують штрафи за порушення правил дорожнього руху, які фіксуються у вигляді фото- та відеозйомки, через особистий кабінет водія у перші десять днів після порушення, оскільки в цей період діє 50-відсоткова знижка.

Попередні норми Кодексу України про адміністративні правопорушення зобов’язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу. Це призводило до плутанини та в деяких випадках – до повторної оплати стягнення.

Закон, який підписав президент, скасовує необхідність надсилання на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф.

Оригінал постанови надсилаєтиметься рекомендованим листом лише у тому випадку, якщо штраф не сплатили протягом десяти днів після її винесення.

Закон набирає чинності наступного дня після опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: