Донька Козловського облаштує готель на проспекті Свободи у Львові

113_f553c_7cc53

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив реставрацію з переоблаштуванням під готель будинку на проспекті Свободи.

Зокрема, виконком видав Софії Максимець містобудівні умови та обмеження на реставрацію будівлі на просп. Свободи, 11 у м. Львові (пам’ятка архітектури, охоронний № 5263-Лв) з пристосуванням під готель та облаштуванням приміщень в горищному просторі.

Рішення виконкому передбачає проведення міжнародного архітектурного конкурсу для обрання найкращої проєктної пропозиції реставрації будівлі.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, призовий фонд конкурсу становитиме мільйон гривень: за перше місце передбачено виплатити 500 тисяч гривень, за друге – 300 тисяч гривень, за третє – 200 тисяч гривень.

«Мільйон гривень виділяється, щоби провести якісний архітектурний конкурс. Якщо під час реалізації проекту будуть відхилення, то ми повернемось до цього питання і будемо жорстко реагувати. Ця будівля потребує реставрації, бо сьогодні дисонує з сусідніми будівлями. Але треба її зробити перфектною, щоб це була окраса міста і приклад модерної реставрації будівлі у центрі міста», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: