Топ-10 фільмів жахів для тих, хто бачив все

base_1e5c0e07a3
Фото з відкритих джерел.

Ми підготували підбірку для тих, хто думає, що бачив все. Якщо ви мучитесь питання, що сьогодні ввечері переглянути, то цей топ – те, що треба. Гарантуємо, декілька фільмів з цього списку ви точно пропустили.

«Дімякий побудував Джек» (2018) 

Інтелігентний інженер Джек давно став на дорогу в пекло. Останній відрізок, де вже не можна повернути назад, він проходить в супроводі старого на ім'я Верджі. Джек розповідає йому свою історію, розділивши її на п'ять випадково обраних інцидентів. Це лише п'ять випадків з шістдесяти з гаком вбивств, які Джек скоїв сам і без явних мотивів. Ним рухала спрага творчості, яка зводила з розуму. Самопроголошений «Містер Витонченість» вважає за краще вбивати жінок. Його повість починається з історії випадкового знайомства на дорозі і спонтанного рішення, як назавжди, позбутися нав'язливої попутниці. Джек швидко входить у смак. Кожне нове вбивство, скоєне ним, не схоже на попереднє, і в наступні дванадцять років він вдосконалюється у своєму кривавому «мистецтві».

Кадр з фільму.

«Руїни» (2008)

Головні герої – це дві закохані парочки, перебуваючи на відпочинку на одному з мексиканських курортів, раптово вирішують культурно розважитися перед від'їздом з готелю. Перед молодими людьми відкриваються до кінця незвідані археологами руїни храму індіанців племені майя. Барвисті пейзажі виявляються небезпечною пасткою для туристів, які приїхали здалеку. Слідуючи стежкою, нанесеною кимось невідомим на старій карті, перед друзями незабаром відкривається старовинне місто майя. Молоді люди у захваті від місцевих красот, але раптом з густих заростей з’являються місцеві жителі, озброєні до зубів і дуже злісно незрозумілою мовою щось викрикують, розмахуючи руками. В одну мить трапляється найстрашніше, чого ніхто не очікував…

Кадр з фільму.

«Все заради Джексона» (2020)

Ввічливий і доброзичливий лікар похилого віку Генрі Волш легко завойовує довіру своєї молодої пацієнтки Шеннон, яка чекає дитину. Тому стало легко її викрасти і замкнути в будинку. Генрі і його кохана дружина Олдріх – скорботні дідусь і бабуся, які втратили онука Джексона за трагічних обставин. Захопившись окультизмом, вони дізнаються про темні ритуали реінкарнації. Щоби повернути Джексона, мила на вигляд літня пара приєднується до сатаністів, нападає на вагітну Шеннон і за допомогою страшної містичної книги проводить зловісний обряд. Але щось йде не за планом, і замість онука старі закликають демонічні сили. Вже скоро їх затишний будинок стане схожий на пекло в мініатюрі.

Кадр з фільму.

«Окулус» (2013)

Через сімейну трагедію хлопчик Тім провів останні десять років у психіатричних лікарнях. Вийшовши на волю, він виявляє, що його старша сестра тепер розділяє теорію, через яку Тіма колись ізолювали від суспільства – причиною усіх бід для його родини стало старе прокляте дзеркало, яке звело з розуму їхнього батька.

Кадр з фільму.

«Ізоляція» (2018) 

Судмедексперт Пауль Херцфельд виявляє в голові знівеченого жіночого трупа записку, на якій значиться ім'я і телефонний номер його дочки. Зателефонувавши за ним, він з'ясовує, що дівчина викрадена, а якщо він хоче врятувати її, то повинен знайти якогось Еріка. В цей час дівчина Лінда, яка страждає від посттравматичного синдрому, знаходить на віддаленому острові Хельголанд мертве тіло з написом «Ерік» на футболці, у якого раптово дзвонить телефон. Оскільки острів відрізаний від цивілізації стихією, що розбушувалася, Пауль вмовляє Лінду допомогти йому врятувати дочку і розв’язати низку загадок, залишених хитромудрим маніяком.

Кадр з фільму.

«Ми» (2019)

Минуло понад тридцять років з тих пір, як маленька темношкіра дівчинка Аделаїда заблукала в лабіринті дзеркал десь на каліфорнійському курорті і ледь не втратила дар мови, зіткнувшись зі своїм жахливим двійником. Подорослішавши, Аделаїда неохоче повертається в пам'ятне місце в компанії чоловіка Гейба і двох дітей. Вони знімають пляжний будиночок, куди посеред ночі заявляється четверо непроханих гостей. Зловмисники, одягнені в червоні комбінезони та озброєні золотими ножицями, не залишають сумнівів у своїх кривавих наміри. Але найгірше, що їх не можна назвати незнайомцями – навпаки, їх неможливо не впізнати, і це найстрашніше.

Кадр з фільму.

«6 демонів Емілі Роуз» (2005)

1976 року сеанс вигнання диявола з дівчини Емілі Роуз закінчився її смертю. Священникові-екзорцисту, який проводив обряд, було пред'явлено звинувачення у вбивстві, хоча процес офіційно ініціювала католицька церква. У пошуках справедливості священник вивчає історію появи на землі демона, що погубив дівчину, і намагається довести в суді факт існування потойбічних сил і їх здатності втручатися в життя людей.

Кадр з фільму.

«Літо 84» (2018) 

Четверо школярів з маленького міста починають підозрювати, що їх привітний сусід-поліцейський – серійний вбивця, який полює на хлопчиків. Підлітки проводять літні канікули, шпигуючи за ним. Підлітки проти зла – результат, як завжди, непередбачуваний.

Кадр з фільму.

«Нечутливий» (2012)

Під час громадянської війни в Іспанії в монастир, перетворений тепер на шпиталь, потрапляє група дуже дивних дітей. Об'єднує їх те, що вони не відчувають болю. Два лікарі – Хольцманн  і Карседо – сперечаються, як вчинити з новими пацієнтами. Карседо вважає, що вони можуть бути небезпечними, і дітей краще ізолювати від суспільства. Хольцманн впевнений, що їх можна спробувати вилікувати. Особливі відносини у лікарів складаються з хлопчиком Беніньо: той не тільки не відчуває болю, але і не може впоратися зі спалахами насильства. Паралельно дія розвивається вже в наші дні – нейрохірург Давид  потрапляє в автокатастрофу і дізнається, що важко хворий. Тепер йому потрібна пересадка кісткового мозку, для якої необхідний донор. У його пошуках Давид відправляється в довгу подорож у пошуках свого біологічного батька.

Кадр з фільму.

«Суспірія» (2018) 

У розділений стіною Берлін 1977 року приїжджає балерина з провінційного американського містечка Сьюзі Бенніон. Майже без надії на успіх вона йде на прослуховування в відому танцювальну школу, де працює її кумир-хореограф мадам Блан. Сьюзі напрочуд легко потрапляє в трупу обраних. Вона займає місце молодої учениці Патриції, недавно зниклої за загадкових обставинах. Найстрашніші побоювання щодо того, що сталося, виникають у літнього психолога Патриції, доктора Йозефа Клемперера. Незадовго до свого зникнення пацієнтка поділилася з ним відкриттям – дуже схоже, що танцювальна академія знаходиться під владою трьох великих Матерів-Відьом.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: