У Львові підвищили вартість проїзду у громадському транспорті

IMG_9638

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив підвищення вартості проїзду у громадському транспорті.

Так, виконавчий комітет вирішив встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті для автобусів, які працюють у звичайному режимі, режимі «експрес» та «маршрутне таксі», у розмірі 10 грн. за 1 поїздку.

Іншим рішенням, базова вартість разового квитка на проїзд у водія в міському електричному транспорті встановлена у розмірі 10 грн.

Вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті становитиме 9 грн якщо квиток придбаний у водія або у  Львівському комунальному підприємстві «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, 2. 8,50 грн коштуватиме квиток придбаний у рухомому складі  смартфонами через QR-коди приват 24, SMS квитки. Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay.

Вартість разового квитка на проїзд у водія у міському електричному транспорті для студентів у розмірі 5,00 грн. Вартість квитка становитиме 4 грн якщо він придбаний у  кіосках, Львівському комунальному підприємстві «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, у рухомому складі смартфонами через QR-коди приват 24,  SMS квитки, Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay.

Вартість перевезення одного місця багажу у розмірі 8,50 грн.

Вартість проїзних абонементів для пасажирів трамваїв і тролейбусів залишилась незмінною: місячний проїзний кошує 150 грн (80 грн пільговий), туристичний на три дні – 50 грн, квартальний на 90 днів – 420 грн, денний – 20 грн.

Рішення виконкому вступають в дію з дати їх оприлюднення.

Збільшення тарифу, яке у мерії називають «корегуванням», там пояснюють зростанням цін на ринку паливно-мастильних матеріалів, значним збільшенням заробітної плати, та здорожчанням запчастин.,

«Ми провели аналіз, який є економічно обґрунтований тариф. Станом на зараз економічно обґрунтований тариф на проїзд в електротранспорті складає 12 гривень 40 копійок, в автомобільному транспорті – 14 гривень 60 копійок, але ми зараз вносимо на розгляд виконавчого комітету пропозицію, щоби тариф складав 10 гривень, враховуючи громадські слухання і можливості наших мешканців. За рахунок коригування тарифу ми зменшуємо дотації наших комунальних підприємств з міського бюджету. І таким чином стабілізуємо їх роботу», - заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Насправді більш соціальне рішення важко знайти, адже собівартість автобусних перевезень становить 14 грн. Ми ж говоримо про 10. Ідеться про незначне коригування. До того ж усі пенсіонери їздять у Львові безкоштовно. Плюс люди, які мають відповідні пільги, також. При тому, держава жодної гривні на компенсацію пільгових перевезень, передбачених законами України, не дає. Це все лягає на бюджет міста. Я думаю, що всі мешканці це підтримають, щоб надалі їздити в нормальному транспорті та мати е-квиток», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Під час голосування за нові тарифи утримався лише секретар ради Маркіян Лопачак, всі решта члени виконкому голосували «за».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: