"Євробачення-2021": перемогла Італія, Україна - п'ята

image
Фото: 24 канал

Рок-гурт з Італії Maneskin посів перше місце, а український гурт Go_A - п'яте. Конкурс "Євробачення-2021" проходив при дотриманні жорстких правил для запобігання коронавірусу.

На пісенному конкурсі у Роттердамі музиканти Maneskin виконали композицію в стилі хард-рок "Zitti e bouni", пише dw.com.

Результати голосування глядачів і національних журі оголосили після фіналу "Євробачення" в ніч на неділю, 23 травня.

Топ-10 "Євробачення-2021" і один аутсайдер

Місця в першій п'ятірці розподілилися наступним чином. Maneskin (Італія) - перше місце, Барбара Праві (Франція) - друге, Gjon's Tears (Швейцарія) - третє, Daði og Gagnamagnið (Ісландія) - четверте, Go_A (Україна) - п'яте.

За ними йдуть Blind Channel (Фінляндія), Дестіні (Мальта), The Roop (Литва), Маніжа (Росія), Стефанія (Греція). Німець Єндрік (Jendrik) посів в загальному заліку передостаннє, 25 місце, а останнє місце отримала Великобританія, яка не отримала жодного балу.

Як повідомляє 24 канал, ще під час репетицій та першого півфіналу Євробачення-2021 виступ Go_A обговорювала уся Європа. Іноземців вразила постановка та текст української пісні SHUM ("Шум"), якій вже понад тисячу років. Хоч українці виступали поряд з лідерами букмекерських прогнозів – Францією та Італією, але їм вдалось "втримати планку" та вразити усіх в залі та за телеекранами.

 

Червоні цифри - бали від телеглядачів, сині - від журі

Одну половину балів за виконавців давали глядачі країн-учасниць, а іншу - професійне журі держав. Український гурт отримав від журі тільки 97 балів (дев'ятий результат), тоді як від глядачів - 267 (другий результат) - один з найкращих результатів.

Go_A по праву можуть бути задоволені п'ятим місцем в загальному заліку, а організатори "Євробачення" - тим, що, судячи з глядацького голосування, у конкурсу є численна молодіжна аудиторія. Номери, які набрали сто балів і вище - Італії, України, Франції, Фінляндії, Ісландії, Литви, Швейцарії та Росії - більше до смаку молоді.А Великобританія цього року отримала 0 балів від журі і 0 балів від телеглядачів.

Виступ України:

Виступи переможців

Виступ Італії:

До речі, саме Італії Україна віддала свої 12 балів. Головою професійного журі від України цього року був Олександр Пономарьов. Також у складі журі були alyona alyona, Іларія, Alloise та Ігор Кондратюк.Виступ Франції:

Після драматичного виконання "Voila", з якою Барбара Праві посіла друге місце, її по праву можна назвати наступницею легендарної Едіт Піаф.Виступ Швейцарії:https://youtu.be/jznH_fltcYAДжон Мухерремай зі Швейцарії, який виступив під сценічним псевдонімом Gjion's Tears і посів третє місце, продемонстрував унікальні можливості свого голосу з баладою "Tout l'univers".Так виглядає фінальна таблиця результатів Євробачення-2021  

Коронавірус і "Євробачення"

65-й пісенний конкурс "Євробачення" повинен був пройти в Роттердамі в 2020 році. Однак через пандемію його перенесли на 2021 рік. На конкурсі діяли жорсткі епідеміологічні норми: всі учасники, технічний персонал і акредитовані журналісти були зобов'язані регулярно здавати тести на коронавірус.Під час конкурсу тест на коронавірус одного музиканта з ісландської групи виявився позитивним. Виступ ісландців глядачі оцінювали по запису, що був зроблений на одній з репетицій. Коронавірус також виявили і в переможця попереднього "Євробачення". Тому нідерланденць Дункан Лоренс не зміг виступити на сцені у фіналі конкурсу в якості гостя.Загалом кількість глядачів в залі скортили до 3,5 тисячі. Це - приблизно одна п'ята частина місць. Крім того, усі глядачі повинні були здати тест на коронавірус. Для уряду країни конкурс став свого роду експериментом щодо проведення масових заходів в умовах пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: