Тепловики показали, як у Львові перевіряють мережі

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

У Львові продовжують перевірку теплових мереж.

Сьогодні ЛМКП «Львівтеплоенерго» перевіряє магістральні теплові мережі від ТЕЦ-1, яка забезпечує теплом більшу частину Львова, це близько 940 житлових будинків.

«Від гідравлічних випробувань залежить майбутній опалювальний сезон. Тому їх проводять щорічно і здійснюють усі теплоенерго в нашій країні. Європейські ТЕЦ і теплопостачальні підприємства працюють так само, як і ми,  але випробування в них займає набагато менше часу. У нас випробування тривають близько місяця через велику довжину мережі, яка простягається на сотні кілометрів, а також на термін випробувань впливає кількість виявлених поривів: якщо їх буде менше - то період випробування буде коротший. Однак у нас значна частина мереж потребує заміни, та через брак коштів замінюємо меншу кількість мереж, ніж регламентовано», - розповів керівник «Львівтеплоенерго» Валентин Вольський.

Сьогодні тепловики перевіряють мережі Сихова.

«Завтра, 25 травня, будемо випробовувати мережі вулиць Вашингтона, Зеленої, Луганської, частини Нового Львова, вул. Хуторівки, і кінець вул. Стрийської. У середу, 26 травня, запланована гідравліка на трубопроводах на вул. Науковій і вул. Володимира Великого. І в останній день, у четвер, будемо перевіряти мережі на вул. Сахарова і в другій частині мікрорайону «Новий Львів». Після завершення випробувань будемо усувати виявлені дефекти, щоб до встановлених термінів відновити подачу гарячої води», - розповів начальник району магістральних теплових мереж ЛМКП «Львівтеплоенерго», керівник випробувань Василь Вусик.

Тепловики просять власників автівок під час гідравлічних випробувань не ставити свої машини на люки теплових камер.

Як пояснив Василь Вусик, для гідравлічних випробувань трубопроводи теплових мереж заповнюються охолодженою водою, температурою не нижче 5°С та не вище 40°С. Випробування здійснюються за підвищеного тиску. В такий спосіб виявляють слабкі місця в тепломережах. Якщо прилади фіксують зниження тиску, це є ознакою пошкодження. Так, сьогодні на початку випробувань були виявлені ознаки пориву мережі.

«Розуміємо це з того, що не вдається підняти тиск. Тому ремонтна бригада, яка закріплена за першою ділянкою мережі, має провести обстеження для виявлення місця пошкодження. Тоді цю ділянку ми «відсікаємо» і продовжуємо гідравлічні випробування. У допомозі в пошуку поривів також задіяна наша центральна диспетчерська служба. Вони можуть визначити місце пориву в межах 20-50 метрів», - пояснив начальник Львівської ТЕЦ-1 Михайло Петельський.

Він додав, що під час гідравлічних випробувань також проводиться «нульова» зупинка ТЕЦ-1 – це ремонти парових котлів, турбогенераторів, систем очистки води хімводоочистці, які не можна виконати коли ТЕЦ працює.

У  мерії планують відновити подачу гарячої води у житлові будинки, які є споживачами ЛМКП «Львівтеплоенерго» орієнтовно з 21 червня, споживачам ЛКП «Залізничнетеплоенерго» – з 3 червня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: