У Львові триває суд над левандівським ґвалтівником

zgvaltuvpannya-dytyny-696x464
Фото з відкритих джерел.

Під стіни суду прийшли львів'яни, щоб підтримати сім'ю Яцьків.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

Сьогодні, 24 травня, розпочалося чергове судове засідання у справі зґвалтування 11-річної дитини. Батьки потерпілого розповідають, що справу навмисно затягує сторона захисту обвинуваченого Мирослава Мартинюка.

«Підтримка та допомога потрібні нам зараз як ніколи. Наше гасло: Ні затягуванню судового процесу! Без Вашої активної позиції та розголосу цей процес може тривати ще роками», – пише мама постраждалого хлопчика Софія Яцьків.

Нагадаємо, злочин відбувся 18 червня. 18 літній підліток заманив хлопчика у безлюдні хащі Левандівки одного зі спальних районів Львова та зґвалтував. Батьки потерпілого Олег та Софія Яцківи відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати ймовірного злочинця. Його оперативно затримали цього ж дня.

Після упізнання, 20 червня Залізничний рай­суд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

16 липня відбувся слідчий експеримент за участі потерпілого, слідчих, представників прокуратури і психолога. Затриманий участі в слідчому експерименті не брав. Мабуть, тому що не визнає вини.

На початку серпня експертиза визнала ґвалтівника осудним.

12 серпня йому було продовжено запобіжний захід на місяць.

У вересні 2020-го левандівський ґвалтівник все ще залишається під вартою. Захист взявся звинувачувати потерпілого, а новий адвокат схиляє слідство до того, що 12-річний хлопчик змусив 18-річного юнака себе зґвалтувати.

Нещодавно соратники львівського псевдоактивіста та антивакцинатора пікетували у Львові суд у справі левандівського ґвалтівника.

Вже опитали усіх свідків і судді перейшли до розгляду протоколів та експертиз. За попередніми даними, 18-річного ґвалтівника можуть позбавити волі на термін до 15 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: