У МОЗ пояснили, де українці зможуть отримати COVID-паспорти

ковід
Ілюстративне фото, з архіву редакції.

Сертифікат про отримання двох доз вакцини від коронавірусу громадяни України зможуть отримати або в пункті вакцинації (у паперовому вигляді), або через застосунок Дія (в електронному вигляді).

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер в етері телеканалу Україна 24 в неділю, 23 травня.

«Це буде окремий документ, і там буде вся необхідна інформація. І ми налаштуємо обмін з ЄС. Але потрібно розуміти, що це робиться не тільки під туристичні поїздки. Це буде документ з відповідним кодом, який зможуть перевірити компетентні служби, в тому числі в аеропортах країн ЄС, якщо їм буде потрібно. Вся інформація зберігається в системі E-Health, вона звідти вивантажується, робота буде набагато полегшена», — уточнив чиновник.

Також Кучер перерахував можливості, які відкриються перед власниками паспортів вакцинації.

«Це дозволить проводити масові заходи, проводити події, які зараз неможливі, тому що є карантинні обмеження. Але якщо люди на всіх цих подіях провакциновані, то, будь ласка, Так робиться у всьому цивілізованому світі, і ми до цього точно прийдемо. Ми — частина глобального світу, і варіантів немає», — зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Україна і ЄС досягли згоди про можливість взаємного визнання паспортів вакцинації. Переговорний процес має бути завершений до кінця червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: