У Соборі святого Юра пройде духовно-мистецький вечір, присвячений річниці псевдособору

IMG_1470-630x420
ілюстративне фото, з архіву редакції

Цієї неділі, 30 травняЮ в Архикатедральному Соборі святого Юра відбудеться духовно-мистецький проєкт «Страчена і Воскресла», присвячений сумним подіям 75-ї річниці Львівського псевдособору.

Про це розповіли на сайті «Львівської Архиєпархії УГКЦ».

Нагадаємо, 8 березня 1946 року в Архикатедральному Соборі святого Юрія розпочався Львівський псевдособор. На цьому зібранні, що було зорганізоване органами НКДБ з участю ієрархів Російської Православної Церкви, було ухвалене рішення про ліквідацію та знищення Української Греко-Католицької Церкви.

Зі слів автора проєкту Михайла Перуна, невдовзі після утвердження в Галичині радянської влади почалося ганебне переслідування духовенства та вірних, обмежено, а відтак і зовсім припинено діяльність монаших чинів і згромаджень. Значна частина духовенства зазнала репресій, нерідко разом зі сім’ями. Решта — вимушено перейшла на православ’я або ж мусила припинити відкриту душпастирську працю. Ліквідовано всі культурні, освітні й суспільні установи ГКЦ, припинено видання її газет і журналів.

«Саме тому цим Духовно-мистецький проєктом ми хочемо продемонструвати увесь трагізм та драматизм Львівського псевдособору, життя підпільної Церкви, яка, переживши своїх гонителів, Воскресла і продовжує своє служіння Христові та людям», - розповів він.

Слово про Львівський псевдособор промовить Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Духовна музика прозвучить у виконанні хору та камерного оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Володимира Вівчарика.

Вхід вільний з дотриманням усіх карантинних норм.
Початок о 17.00 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: