Другий день поспіль у суді розглядають справу левандівського ґвалтівника

foursquare.com_
Фото з відкритих джерел.

Якщо суд не затягуватиме справу, то сьогодні завершать розгляд документів.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

Сьогодні, 25 травня, відбувається чергове засідання у справі левандівського ґвалтівника. Під стіни Залізничного районного суду другий день поспіль приходять львів'яни. Попереднє засідання відбулося вчора, 24 травня.

Крім рідних постраждалої сторони та людей, які прийшли підтримати їх, під судом перебувають і батьки та друзі підсудного Мирослава Мартинюка. Вони тримаються осторонь від усіх й одягнуті у футболки з написами: «Мирослава на волю». Вчора з ними також був чоловік Роман Сірко, який називав себе приватним журналістом і розповідав, що має докази невинуватості Мирослава, проте не пояснював, про що саме йдеться. Також сьогодні прийшли представники поліції діалогу, хоча на попередньому засіданні їх не було.

«Батьки обвинуваченого з нами не спілкувалися. Вони лише на камеру людям розказують про їхню версію подій. Сьогодні продовжується розгляд документів. Тобто пів року слухали свідків, а минулого й позаминулого разу розглядати документи. Якщо не затягуватимуть, то можливо й сьогодні закінчать розгляд документів. Далі, зі слів адвоката, сторона обвинуваченого може писати клопотання. Можливо, будуть незадоволені якимись документами. Можливо, викликатимуть експертів. Відповідно, що будуть засідання. Потім дебати, свідчення обвинуваченого. І в кінці – вирок», – розповідає батько постраждалого Олег Яцків.

Чоловік зазначає, що син не розуміє, чому сторона обвинуваченого так себе поводить: «Почуває себе десь приблизно як і вся сім'я. Дитина в стресі. Бо основна тема розмови у нас така. По-перше, десь рік це затягнулося. По-друге, інша сторона почала говорити про якусь таку свою версію. Дитина каже: «Боже, невже так можна брехати?». Як дорослі люди до такого опускаються. Дитина ж собі росте й думає, що має бути все бути добре, що можуть бути якісь дрібні негаразди, але таке не вкладається в голові. Він зараз товаришує з друзями, ходить гуляти й веде нормальний спосіб життя. Депресії у нього не видно. Я не можу сказати, що він у стані, з якого треба витягувати. Моя дружина працювала з дітьми як педагог. Вона має багато друзів-психологів. Ми постійно з ними в контакті, моніторимо стан дитини, радимося з психологами».

Адвокат постраждалого Іван Василишин додає, що для дитини це травма на все життя: «Вона проявляється не тільки зараз. Не буде такого, що психолог поговорив і все пройшло. Воно не пройшло й не пройде. Про це можуть нагадувати йому в будь-який час і в будь-якому віці. Людина постійно вчиться з тим жити, тому це є не хвороба. Це травма. Треба тримати рівновагу. Зараз навіть багато зірок розповідають, що 20-30 років тому мали таку історію і страждають від цього».

Нагадаємо, злочин стався 18 червня. 18-річний підліток заманив хлопчика у безлюдні хащі одного зі спальних районів Львова та зґвалтував. Батьки потерпілого Олег та Софія Яцківи відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати ймовірного злочинця. Його оперативно затримали цього ж дня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: