Кабмін хоче зобов'язати ДСНС надсилати українцям аварійні сповіщення

телефон3
Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ухвалити законопроєкт, який зобов’язує Державну службу з надзвичайних ситуацій надсилати громадянам аварійні сповіщення. Законопроект зареєстрований під № 4407.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Документ впорядковує віднесення об’єктів до об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН).

Скасовується узгодження плану локалізації і ліквідації аварій. Очікується, що це зменшить тиск влади на бізнес. Документом передбачається безпека та захист населення за межами ОПН на місцеві органи виконавчої влади.

Декларація безпеки на об’єкті підвищеної небезпеки скасовується. Її хочуть замінити на звіт про заходи безпеки, який готується за спрощеною процедурою. Громадськість матиме до нього доступ.

У законопроєкті розподіляють ОПН на три класи відповідно до чинного законодавства, щоб встановити конкретні вимоги до кожного класу таких об’єктів.

«Такий підхід дозволяє врахувати вимоги Директиви Севезо ІІІ не лише для об’єктів, аварія на яких може становити значну загрозу, в тому числі на транскордонному рівні (1 і 2 класу ОПН), але і врахувати вимоги національного законодавства для об’єктів, на яких можуть виникнути значні аварії, які можуть загрожувати безпеці населення на території України (3 клас)», — зазначено в пояснювальній записці.

Це дозволить забезпечити для кожного класу ОПН відповідний рівень втручання держорганів і застосувати конкретні умови для контролю за діяльністю підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: