Одна із вакцин проти коронавірусу має остаточну ефективність для дітей

діти вакцина
ілюстративне фото

Американська фармакологічна компанія Moderna, що виробляє мРНК-вакцину від коронавірусу у співпраці із Національним інститутом здоров'я США, оприлюднила результати випробувань препарату на дітях віком від 12 до 17 років.

Як повідомляє VOA із посиланням на заяву компанії, вакцина виявилась на 93% ефективноюю після першої дози та на 100% — через два тижні після другої дози.

У компанії кажуть, що вона остаточно ефективна серед дітей, позаяк після вакцинації другою дозою серед учасників не було зафіксовано жодного випадку захворюваності на коронавірус.

Також не виявлено жодних занепокоєнь щодо безпеки препарату, проте за учасниками дослідження стежитимуть протягом року, щоб виявити ймовірні довготривалі наслідки.

У випробуваннях взяли участь 3 700 дітей, дві третини з яких отримали препарат, а решта - плацебо. У вакцинованій групі не виявили випадків коронавірусу, у контрольній - чотири випадки зараження.

Хоча серйозні випадки COVID-19 серед підлітків — не часті, від цієї хвороби за час пандемії за офіційними даними померло 316 дітей, у порівнянні із 166 смертями від сезонного грипу у 2019-2020 роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: