️Стан здоров'я українського політв’язня Сервета Газієва, який утримується у Росії — критичний

191347412_322414592573153_6928792866891345403_n
Фото з відкритих джерел.

Кримський татарин скаржиться на загострення хронічних хвороб: ниркову недостатність та ішемічну хворобу серця.

Про це повідомляє Людмила Денісова, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Сервет Газієв — активіст «Кримської солідарності», якого обвинуватили в участі в «терористичній організації “Хізб ут-Тахрір”». Разом з іншими активними кримськими татарами його затримали під час масових обшуків 27 березня 2019 року.

Через сильний біль у спині Сервет Газієв з березня не може брати участь в судових засіданнях, які проходили у так званому Південному окружному військовому суді. Під час останніх п’яти засідань Сервету викликалася швидка допомога. Лікарі констатувала неможливість його участі у суді та рекомендували суворий постільний режим.

Особисті звернення та звернення адвоката до адміністрації СІЗО щодо надання необхідної медичної допомоги та проведення кваліфіковано огляду лікарями ігноруються. Через це Сервет Газієв страждає від нестерпного болю, що прирівнюється до катування і нелюдського поводження та порушує статтю 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Крім того, неможливість брати участь у судових засідання порушує його право на ефективний юридичний захист.

Людмила Денісова звертається до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно відновити порушені права Сервета Газієва, зокрема, забезпечити йому необхідну медичну допомогу, в тому числі госпіталізувати в стаціонар медзакладу, де провести медичне обстеження і подальше лікування, а також сприяти в обранні іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з взяттям під варту, через критичний стан здоров'я громадянина України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: