В МІУ роз'яснили, як діятиме заборона на авіасполучення з Білоруссю

авіа
Фото з відкритих джерел, ілюстративне

У Міністерстві інфраструктури України розповіли, як діятиме заборона, яка вводиться урядом України з опівночі 26 травня 2021 року на авіасполучення з Республікою Білорусь.

Зазначається, що заборона на авіасполучення вводиться відповідно до частини 1 статті 49 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» та частини 4 статті 10 Повітряного кодексу України.

Зокрема, заборона встановлюється на здійснення будь-яких видів польотів між пунктами призначення, розташованими на території України і Республіки Білорусь українським і білоруським експлуатантами. А також на виконання будь-яких видів польотів українськими експлуатантами в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Виконання протокольного доручення покладається на Мінінфраструктури, Державну авіаційну службу України, ДП «Украерорух».

Також повідомляється, що Державіаслужба і Міністерство закордонних справ України повинні в установленому порядку забезпечити відповідні заходи та інформування про зазначену заборону відповідних органів Республіки Білорусь.

«Події в Білорусі стали міжнародним прецедентом. Нашим пріоритетом є безпека пасажирів і авіації. Першочергове завдання — оперативна організація всіх заходів у суворій відповідності до міжнародного і національного законодавства. Україна готова зі свого боку надати максимальну підтримку державам і приватним компаніям в процесі перебудови маршрутів через наш повітряний простір», — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

У Мінінфраструктури підкреслили, що 24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також «якнайшвидше» ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки що не набуло чинності, воно ще має бути погоджене і затверджене в Раді ЄС на рівні міністрів.

Також в МІУ відзначили, що передумовою до заборони авіасполучення з Білоруссю стали події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський опозиціонер Роман Протасевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: