Держборг України в квітні збільшився на мільярд доларів

борг
Зображення ілюстративне

Станом на 30 квітня державний і гарантований державою борг України склав 2,534 трлн грн. Одночасно в доларах сума досягла $91,33 млрд.

Про це свідчать дані Міністерства фінансів України.

За місяць розмір державного та гарантованого державою боргу зріс на 19,9 млрд грн. У доларовому еквіваленті він збільшився на $1,16 млрд.

Так, державний і гарантований державою зовнішній борг на кінець квітня досяг 1,492 трлн грн, або 58,89% від загальної суми. На зовнішню заборгованість припало 41,11% – 1,042 трлн. У доларовому еквіваленті суми склали $53,78 млрд і $37,54 млрд відповідно.

Раніше в Рахунковій палаті повідомляли, що в першому кварталі цього року внаслідок ревальвації гривні до іноземних валют загальний обсяг державного боргу України скоротився на 38 млрд грн – до 2,514 трлн грн. При цьому в січні-березні кожна сьома гривня доходів держбюджету йшла на його обслуговування.

Зокрема, суми погашення боргових і гарантованих державою зобов’язань порівняно з тим же періодом минулого року зросли на 56%, до 147 млрд грн, і склали 38% витрат держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: