Коли на Львівщині вакцинуватимуть людей із черги в «Дії»

вакцина
ілюстративне фото

Орієнтовно через два тижні на Львівщині має розпочатись вакцинація проти коронавірусу людей, що записувались у чергу через застосунок «Дія». Великий пункт імунізації обіцяють розгорнути на стадіоні «Арена Львів».

Про це розповіли в департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації 25 травня.

Перший етап роботи вакцинальних центрів – щеплення людей, що записалися до списку очікування через додаток «Дія». Список включає на разі близько 600 тис людей по всій Україні. Першими приєднатися до ініціативи створення центрів вирішили у Києві, Львові та Одесі. Другий етап – коли буде наявна кількість вакцини, достатня для щеплення всього дорослого населення України від 18 до 59 років.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, пропонується, щоб центри вакцинували кандидатів зі списку в «Дії» у вихідні дні, а центри мають бути прив'язані до конкретного закладу охорони здоров'я.

«Першочергово необхідно визначити тип центру вакцинації, який будуть утворювати, сформувати команду та керівника. Роботу медичних працівників у центрах оплачуватимуть за кошти НСЗУ», - зазначив він.

Очікуваною датою роботи центрів, як повідомив заступник очільника ЛОДА Іван Собко, 5-6 червня нинішнього року. Наразі обговорюється можливість відкриття вакцинального центру на стадіоні «Арена Львів», проте розглядаються й альтернативні варіанти розміщення центрів у різних районах м. Львова з метою їх наближення до населення як міста, так і області.

До слова, у МОЗ вже розробили дорожню карту з питань вакцинації, а Національний план вакцинації населення України від Covid-19 передбачає вакцинування 70 % населення країни до Дня Незалежності. У зв’язку з цим, необхідно збільшувати  інфраструктуру з питань імунізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: