Цієї неділі львів'ян запрошують на благодійні вечорниці

korali

З нагоди 20-річчя гурту автентичної музики «Коралі» у Львові відбудуться Благодійні вечорниці вже цієї неділі, 30 травня.

Як розповідають організатори, крім такого поважного ювілею, цей вечір буде важливий ще й тим, що його проводять з метою збору коштів для лікування Софії Палюх - #врятуватиСофію. Усіх охочих чекають за адресою пл. Данила Галицького, 1.

«Хочеться знову трішки нагадати про наш гурт «Коралі», адже за час карантину у нас майже не було виступів. Як завжди, на наших вечорницях можна буде почути старовинні народні пісні у виконанні чудових львівських фольклорних ансамблів. По завершенні концерту відбудуться танці», - розповіла учасниця гурту «Коралі» скрипалька Галина Похилевич.

Нагадаємо, до складу гурту входять три учасниці: етномузикологиня Лариса Лукашенко, скрипалька Галина Похилевич та акторка театру «І люди, і ляльки» Людмила Зборовська.

На рахунку гурту багато фольклорних експедицій по Північному Підляшшю, Берестейщині, Волині, Гуцульщині, Чернігівщині, Сумщині та Луганщині. Гурт брав участь у багатьох міжнародних фольклорних фестивалях в Україні, Німеччині, Польщі, Грузії та Литві.

«Коралі» неодноразово брали та беруть участь у різних благодійних концертах, зокрема, для наших воїнів-захисників, у шпиталях, на полігоні, на військових вишколах. Учасниці гурту вважають, що традиційна музика  повинна  бути максимально наближеною до людей, адже таким чином можна зберігати традицію у піснях та музиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: