ЄІБ надасть 7 мільйонів євро на інфраструктуру в Україні

ремонт вулиць
ілюстративне фото

Європейський інвестиційний банк надасть Україні грант в 7 мільйонів євро на реалізацію Програми відновлення, яка включає в себе проєкт відновлення соціальної інфраструктури.

Як повідомили в пресслужбі міністерства розвитку громад та територій України, відповідну угоду ЄІБ і відомство підписали 25 травня.

«Нова кредитна угода від ЄІБ в розмірі 340 млн євро, яку ми підписали в минулому році, буде сприяти ще більш масштабній реконструкції соціальної інфраструктури в Україні. А грант в 7 млн євро від ЄС допоможе нам в якнайшвидшій реалізації запланованого відновлення», — зазначив очільник Мінрегіону Олексій Чернишов.

За рахунок Програми відновлення в Україні буде профінансовано кілька сотень малих і середніх проєктів на муніципальному рівні. Йдеться про соціальну інфраструктуру, поліпшення компослуг, ремонт адміністративних будівель і ключову соціальну інфраструктуру (лікарні, школи, дитсадки, спортивні об'єкти).

Очікується, що реалізація проєктів в межах програми буде дуже корисним для більш 13 млн жителів України, а також буде стимулювати регіональний розвиток і швидше економічне зростання в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: