На Львівщині цьогоріч планують реалізувати 16 інфраструктурних проєктів (перелік)

sport
Фото ілюстративне.

В межах програми «Велике будівництво» на Львівщині планують будівництво та реконструкцію шкіл, садочків, об’єктів спорту та ЦНАП.

У межах програми «Велике будівництво» на Львівщині планують будівництво та реконструкцію шкіл, садочків, об’єктів спорту та ЦНАП.

Про це під час брифінгу розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

За його словами йдеться про 16 об’єктів, на які загалом виділено 294,3 млн грн з ДФРР, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток, а також обласного та місцевих бюджетів.

«Ми не беремо багато нових об’єктів цього року, оскільки знаємо, що на Львівщині є чимало довгобудів і якраз цю проблему беремось вирішувати», – розповів Степан Куйбіда.

У переліку реконструкція 5 шкіл, на які загалом виділено понад 140 млн грн, зокрема реконструкція з добудовою Червоноградської загальноосвітньої школи I-III ступенів №6 в смт. Гірник; добудова Новокропивницького НВК І-ІІІ ст. та спортивного залу із застосуванням енергозберігаючих технологій у селі Новий Кропивник Дрогобицького району; будівництво загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня в с.Братковичі Городоцького району; реконструкція з надбудовою ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Митрополита А.Шептицького в с. Прилбичі Яворівського району Львівської області; будівництво школи в смт.Гніздичів Жидачівського району Львівської області.

Як розповів Степан Куйбіда, завдяки реалізації цих об'єктів покращать умови навчання для майже 800 дітей, створять понад 600 додаткових учнівських місць, та нові робочі місця для педагогів.

Крім цього, будуть реконструйовані два садочки у Жовквівському районі – у селі В'язова, а також Воля-Висоцька, де під садок буде реконструйоване  нежитлове приміщення з розширенням за рахунок добудови та надбудови другого поверху. На реконстркуцію двох ДНЗ виділено 30,5 млн грн. Це дозволить створити додаткових 80 місць для дошкільнят, 30 нових робочих місць для педагогів та технічних працівників.

Серед спортивних об’єктів – планують реалізувати 7 об’єктів на загальну суму 85,3 млн грн:

  • реконструкція спортивних майданчиків зі штучним покриттям у Львівському національному університеті ім. Івана Франка на вул.Черемшини,29(31) у м.Львові
  • капітальний ремонт КЗСРРЛО фізкультурно-спортивного комплексу «Сокіл» по вул.Стуса, 4Б м.Сокаль Сокальського району;
  • реконструкція спортивного комплексу «Шахтар» в м.Червонограді;
  • реконструкція спортивного ядра та трибун стадіону Буської ДЮСШ в м.Буськ по вул.Київська, 15 ;
  • реконструкція стадіону ім.Л.Броварського по вул.Коперніка,13 у м.Самборі;
  • реконструкція будівлі басейну ДЮСШ «Тризуб плюс» на вул. Галицькій,1 в с.Давидів Давидівської сільської ради об'єднаної територіальної громади Пустомитівського району;
  • капітальний ремонт трибун для глядачів на стадіоні ім. Є Смука по вул. Львівській, 32 у м.Яворів.

Щодо комплексу «Шахтар» у Червонограді, то тут у ЛОДА є претензії до якості вже виконаних робіт.

«Замінювати підрядника і знову проходити всю процедуру – це зайвий час. Тому підрядник залишається. Голова ЛОДА виїжджав на цей об'єкт. Спільно з технаглядом була перевірена якість виконання робіт. Були виставлені претензії і дано час на їх усунення. Якщо цього не буде зроблено, будуть кримінальні провадження», – пояснив Степан Куйбіда.

Також планується будівництво ЦНАП у Дрогобичі. Вартість цього об’єкта –  15,9 млн грн, та реконструкція площі Вічевої, вул.М.Шашкевича та прилеглих вулиць у Золочеві. Вартість робіт – 18 млн грн.

Водночас, як розповів Степан Куйбіда, не всі із запланованих об’єктів вдасться завершити цього року.

«Перехідним об’єктом буде школа в смт Гніздичів через те, що ПКД має дві складові: перша – це реконструкція діючого корпусу, а друга – добудова. По решті об'єктів стоїть завдання завершити їх цьогоріч. З тих потенційних ризиків, які я бачу, це Дрогобицький ЦНАП. Якщо не підтвердиться джерело фінансування, ми будемо змушені або переглядати обласний бюджет, або проводити додаткові консультації з ОТГ. Тобто, можливо, по наймасштабніших проєктах, наприклад, в Братковичах і Гніздичеві ми можемо зіштовхнутися з якимось проблемами вже в ході будівництва», – розповів Степан Куйбіда.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: