Радники лідерів «нормандської четвірки» не змогли домовитися про «тишу» на Донбасі

630_360_1620318028-866

Радники лідерів держав «нормандського формату» (України, Франції, Німеччини та Росії) не змогли домовитися про повернення до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі української делегації у Тристоронній контактній групі 27 травня.

Перемовини відбулись днем раніше, в середу, 26 травня. Російський представник, замість обговорення режиму «тиші», намагався доводити, що РФ начебто не є стороною збройного конфлікту на Донбасі.

«Вчора відбулася зустріч політичних радників Н4 («нормандської четвірки», – ред.). Незважаючи на послідовні спроби України повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню та відповідну підтримку посередників, Франції та Німеччини, представники Росії звели дискусію до питання, відповідь на яке з 2014 року відома всьому цивілізованому світу: «хто є сторонами конфлікту?» Підтвердженням чого є неодноразові заяви лідерів та високих представників ЄС та, зокрема, нещодавні заяви президента США Джо Байдена, в яких сторонами конфлікту зазначаються Україна та РФ», – сказано в повідомленні.

Там також уточнили, що під час зустрічі радників «відбувся жорсткий обмін думками».

«Україна не погодилася на спроби РФ виключити себе зі сторін конфлікту. Попри це, позицією української сторони залишається необхідність скорішого повернення до повного та всеосяжного припинення вогню та продовження діалогу в рамках Н4 та ТКГ, наступне засідання якої заплановане на 9 червня», – додали в українській делеграції ТКГ.

Нагадаємо, цієї доби на Донбасі російські найманці чотири рази порушили «тишу». Унаслідок ворожих обстрілів загинув український військовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: