У Львові залишилось декілька гуртожитків, які досі не є комунальними

7456287b-7eb0-472d-93d8-70779d167b62
Гуртожиток № 8, вул. Пасічна, 91 ілюстратвине фото

Із понад пів сотні гуртожитків у Львові залишилось 17 об'єктів, які поки не є комунальним надбанням.

У міськраді скликали чергову наглядову раду, - розповіли у пресслужбі відомства.

«Наглядова рада займається процесом передачі гуртожитків у комунальну власність міста. На сьогодні з 51 гуртожитку  в комунальну власність  передано 34 гуртожитки. Загалом у Львові залишилося ще 17 гуртожитків, які  не перейшли в комунальну власність. 5 з них, щоправда, вже на фінальній стадії переходу на баланс міста також. Мешканці не проти таких змін, але балансоутримувачі - проти», - сказано в повідомленні.

Зі слів очільниці Наглядової ради, депутки Любов Давидович, айбільше проблем  у Львові із  «славнозвісними» гуртожитками колишнього «ЛАЗу», заводу ВАТ «Іскра», ВАТ «Львівський завод фрезерних верстатів».

«Мешканці  цих  гуртожитків - це люди, які роками працювали на різних підприємствах, не отримавши обіцяного житла для проживання. Тому вони продовжують жити  у гуртожитках від цих підприємств і, відповідно, хочуть приватизувати хоча б ті приміщення, в яких прожили все життя. Однак балансоутримувачі цих гуртожитків не хочуть віддавати «свої» квадратні метри для своїх працівників. Тому часто застосовують різні методи, щоб забрати у них  це житло. Кожним випадком наша рада займається індивідуально. Багато з них зараз розглядаються у судах», - розповіла вона.

І зазначила, що в межах судового процесу, місто допомагає мешканцям гуртожитків. Так, мешканцям гуртожитку на вул. Городоцькій, 168, який належить Хлібзаводу № 5, із міського бюджету виділено  300 тисяч грн. на підключення водопостачання та водовідведення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: