Як рекультивують Грибовицьке сміттєзвалище (фото)

DJI_0760

На Грибовицькому полігоні ТПВ триває технічний етап рекультивації, який виконує консорціум компаній J/V GOKSIN INSAAT – HAYAT GROUP.

Про це повідомляють в ЛМР.

Вартість виконання технічного етапу, згідно з контрактом, становить 17,8 млн євро. Його планують завершити наступного року. Ці роботи фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку, в рамках загального проєкту Lviv Solid Waste.

Зокрема, задоволений перебігом виконання робіт з рекультивації Грибовицького полігону Крістофер Раунд, проєктний директор компанії Egis.

«Наша фірма працювала на великій кількості таких проєктів по всій Європі та інших континентах. Вони усі подібні між собою, хоча для кожного міста потрібно вибудовувати свої стратегічні підходи, адже міста є різними. Тому особливості міста Львова були покладені в основу розроблення пропозицій стратегічної частини концепції поводження з відходами. Адже нашим завдання було найкращі практики Європейського Союзу покласти в основу ситуації, яка є у Львові, і якомога краще вирішити наявні проблеми», – розповів Крістофер Раунд.

Він зазначив, що одним з легших проєктів, звичайно, є рекультивація, тому вона розпочалася перша. Далі приступлять до будівництва заводу, а це вже є складним технічним рішенням.

«Після заводу є питання нового полігону, паралельно із заводом є питання із компостувальною станцією і збором органічних відходів. Та це все вирішується, бо загальна стратегія поводження з відходами, яка передбачає всі ці компоненти, розпланована на майбутніх 20 років, тому все йде, згідно з графіком», – розповів Крістофер Раунд.

Також ФІДІК-інженер, представник компанії «Гідротера ЛТД» Сігітас Пакшис відзначив, що всі роботи на полігоні відбуваються, згідно із затвердженим проєктом.

«Ми перевіряємо якість робіт, матеріали, стежимо за проєктом та за виконанням усіх робіт, щоб все було задокументовано, відповідно до норм та контракту. Оскільки ФІДІК це також міжнародні правила, потрібно слідкувати за спілкуванням між підрядником та замовником, аби воно теж відповідало вимогам та було зрозумілим та задокументованим», – зазначив Сігітас Пакшис.

Загалом, вартість етапу технічної рекультивації становить 17,8 млн євро, її фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку.

Фото: Роман Балук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: