З червня в Україні діятимуть спрощені умови приєднання до електромереж

електроен

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 червня спрощує порядок приєднання до електромереж.

Про це повідомили у пресслужбі регулятора.

Так, запроваджуються публічні договори про приєднання, що унеможливить нав’язування операторами систем розподілу додаткових умов замовникам при укладанні договору про приєднання, зокрема збільшення строку надання послуги, зміну умов договору, зміну порядку сплати вартості послуги з приєднання тощо.

Кожен оператор зобов’язаний оприлюднити, в тому числі на власному вебсайті, редакцію договору як про стандартне, так і про нестандартне приєднання.

З 1 червня договір про приєднання вважається укладеним з дати подання замовником належним чином оформленої заяви про приєднання. При цьому технічні умови набувають чинності після оплати замовником вартості послуги з приєднання.

Якщо замовник не оплатив послугу зі стандартного приєднання протягом 20 днів з дня отримання технічних умов і розрахунку вартості плати за приєднання, такий договір вважається розірваним. Ознайомитися з технічними умовами та іншими документами замовник може через особистий кабінет на ОСР та Регулятора (за запитом) у режимі перегляду. Для цього оператор зобов’язаний під час під час видачі клієнту технічних умов повідомляти логін і пароль від особистого кабінету.

Зміни торкнулися і процедур погодження. Відтепер погоджувати з виконавцем послуг (ОСР) слід лише проєктну документацію на будівництво (реконструкцію, технічне переоснащення) лише для об’єктів напругою в точці приєднання вище 27,5 кВ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: