Львівські хірурги прооперували дворічного хлопчика із рідкісною пухлиною у легені

IMG_4881
фото з архіву редакції, ілюстративне

У Львові провели операцію дитині, в якої у легені виявили пухлину. Хлопчику два роки та вісім місяців, а все почалось із кашлю.

Про це розповіли у пресслужбі обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» 28 травня.

«З лютого батьки помітили у свого майже трирічного синочка кашель, задишку і осиплість голосу. Сімейний лікар родини почув дистанційні хрипи, зробив ренгтен і побачив… утворення у правій легені. Хлопчика скерували відразу в Інститут раку до Києва. Але батьки вирішили інакше - приїхати до нас. Ми дообстежили малюка - зробили КТ і аналіз крові на онкомаркери. Ура! Аналіз показав, що злоякісного процесу немає. Після консультації з онкологом ми прооперували хлопчика», - йдеться в повідомленні.

Фото: ОХМАТДИТ

Як зазначає торакальний хірург Олександр Колодій, спершу пухлину в легені дитину було неможливо видалити, тому що вона закріпилась до грудної стінки. У хлопчика виявили гангліоневрома — доброякісне утворення. Такі пухлини дуже рідко зустрічаються. За три роки це друга дитина з таким діагнозом у львівському «ОХМАТДИТі» лікарні.

Зараз маленький пацієнт почувається добре і поїхав додому вже без кашлю.

Операційна команда - хірурги Андрій Дворакевич, торакальні хірурги Роман Ковальський,Олег Ленів, Олександр Колодій, анестезіолог - Тарас Гуз, операційна медсестра - Люба Горак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: