На Тернопільщині у морзі переплутали покійниць

cvyntar-mogyla1-1536x864
Фото: ОВІД

Поплутали тіла покійних пацієнтів у морзі Борщівської райлікарні – 50-річну жінку поховали замість 94-річної бабусі.

Про це пише ОВІД.

Підміну померлих виявила донька 52-річної Надії Двірник. Мама пані Оксани мала гангрену і померла від зараження крові. Та коли жінка приїхала по тіло, то у морзі лежала покійниця у чорному герметичному целофановому пакеті.

Оскільки Надія Двірник не мала коронавірусу, то донька вирішила поглянути на тіло і була шокована. Всередині Оксана виявила зовсім чужу людину. Жінка викликала поліцію і правоохоронці оперативно з’ясували куди ділося тіло.

Виявляєтсья того дня у лікарні померла ще одна жінка — Василина Доценко, якій було 94 роки. Саме стареньку бабусю і запакували у целофановий мішок, оскільки та хворіла на ковід. Останні роки жінка мешкала у геріатричному будинку у Мельниці-Подільській, близької родини не мала. Поховати 94-річну Василину Доценко взялася її колишня невістка пані Дарія. Саме вона і попросила знайомих забрати тіло з моргу.

Та коли поліцейські і працівники лікарні з’ясували, хто ж помилково забрав тіло Надії Двірник, то виявилося, що у Мельниці-Подільській уже відбувся похорон.

Екзгумацію свіжопохованого тіла проводили далекі родичі бабусі Василини. Довелося двічі оплачувати послуги гробарів, а коли привезли тіло старенької у село, то священик повторно її відспівував.

У Борщівській ралікарні відхрещуються від підміни тіл у морзі. Директор медзакладу Віталій Гладкий каже, коли помирає пацієнт, то санітари його доправляють у морг. Але це вже інша структура, яка не належить зовсім до лікарні і підпорядкована на пряму обласному патологоанатомічному бюро. У Тернополі керівник структури розповів подробиці інциденту в морзі. Непорозуміння, каже сталося тому, що тіло старенької забирали знайомі далеких родичів, які навіть не знали, як бабуся виглядала.

«Вони приходять, хапають першу ліпшу жінку, яка не в пакеті, одягають, закрили домовину і сказали, що не можна підходити, тому що в неї був коронавірус. Та й родичі не подивилися туди. Хватають, везуть на кладовище і хоронять, а на другий день приїжджає дочка цієї жінки другої і каже, що це не моя мама. Віддайте мою маму. І почалося», – говорить директор Тернопільського обласного патологоанатомічного бюро Євген Москальчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: