За кілька місяців 2021 року в Україні зафіксували значну кількість дитячих самогубств

самогубство
Фото: ілюстративне. Джерело: Вісті Придніпров'я

Тим часом торік таких випадків було 126.

За чотири місяці нинішнього року в Україні зафіксували 123 випадків самогубств серед дітей і підлітків.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у п'ятницю, 28 травня.

«Статистика щодо випадків загибелі дітей та підлітків з цієї причини невтішна Так, за інформацією Національної поліції, за 2020 рік в України зафіксовано 123 випадки підліткових самогубств, водночас за чотири місяці поточного року кількість суїцидів або спроб становить вже 126 випадків. Такі випадки не залишаються поза моєю увагою», - сказано у дописі Денісової у Facebook.

З її слів, найчастіше діти заподіюють собі смерть через сварки з батьками, соцмережі, булінг – знущання та цькування з боку однокласників, або інших учасників освітнього процесу, нерозділене кохання, розлучення батьків тощо.

Денисова також зреагувала на ситуацію, що сталась напередодні у Львові, коли з віна після сварки із батьком випала 11-річна дівчина.

«Мною направлено акт реагування до Львівського міського голови з вимогою щодо повного та об’єктивного з’ясування ситуації та вжиття заходів щодо захисту прав дитини, зокрема надання їй медичної та психологічної допомоги.
У зв’язку з зазначеним , закликаю центральні органи виконавчої влади: Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, органи Національної поліції об’єднати свої зусилля щодо вжиття заходів, спрямованих на попередження трагічних випадків та раннє виявлення сімей в складних життєвих обставинах», - додала Уповноважена з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: