10 порад, як зробити свій дім більш затишним

zatyshnydim
Фото: Всвіті

З початком нового сезону, хочеться й самому змінюватись та змінювати все навколо. Особливо це стосується дому, де проводиш більшість свого вільного часу. Для того, щоб зробити житло більш затишним — не обов’язково робити дизайнерський ремонт і міняти всі меблі на нові.

Достатньо правильно все спланувати, розставити, оновити та додати кілька деталей. Навіть з мінімальним бюджетом можна досягти помітного результату, дотримуючись цих простих порад:

➤ Вітальня — центр квартири — Корисні статті про меблі від онлайн  гіпермаркету меблів Dybok.ua

1. Обрати єдиний стиль для кожної кімнати

Коли намагаєшся втілити все й одразу — в результаті не виходить нічого. Не можна облаштовувати спальню в стилі мінімалізму, але при цьому обклеїти у ній стіни плакатами, адже це руйнує загальну картину. Зрозуміло, що без допомоги дизайнера, всю квартиру під один стиль не переробиш, але можна хоча б дотримуватися його в межах однієї окремої кімнати.

Наприклад, на кухні зробити все в еко стилі, облаштувати підвіконня рослинами, додати дерев’яних елементів, глиняного посуду тощо. У ванній — дотримуватись популярного нині мінімалізму, а в спальні стилю бохо.

2. Приберіть все зайве та розробіть план

Щоб все задумане вдалось — треба прибрати елементи, які не вписуються в обраний стиль. Їх можна сховати, переставити чи замінити. А щоб вирішити що, як і куди — складіть план. Так ви зможете зрозуміти, як облаштувати простір, щоб кожна річ була на своєму місці, а також, які деталі треба докупити.

За таким планом можна скласти бюджет і міняти стиль кімнат поступово, влаштовуючи затишок за своїм смаком.

3. Що змінити у ванній кімнаті

Перше, що псує вигляд ванної кімнати — це купа пляшечок, коробочок і тюбиків, які лежать на ванній, на раковині й взагалі всюди. Що з цим робити? Купити поличку, та прилаштувати її під раковиною, або над ванною. Так і місце зайве поличка не відбере, і буде куди сховати всі ці дрібнички. А замість них можна поставити гарний стакан для зубних щіток, масивні ароматичні свічки та ще якісь прикраси.

Однотонна шторка для ванної та новий килимок також допоможуть зробити цю кімнату більш стильною.

4. Що змінити у вітальні

Вітальня Келлі 1 купити, Вітальня Келлі 1 ціна, Вітальня Келлі 1 недорого

Зазвичай, проблема вітальні полягає у неправильному розташуванні речей. Диван біля стінки, крісла по боках, шафа в кутку і старий напівпорожній сервант будь-кого можуть увігнати у смуток. Що з цим зробити?

Диван поставити в центр кімнати, навпроти нього розташували крісла. У центрі поставити маленький столик із журналами, можливо, застелити яскравий килимок.

Шафу краще взагалі прибрати у спальню. А от сервант можна поставити у кутку, та трохи його “оживити”. Помістити у нього кілька вазонів, між ними покласти книги, але ні в якому разі не чайні набори посуду.

5. Що змінити у спальні

У спальні мінімалізм ні до чого, тож тут є де розгулятись фантазії. Можна додати освітлення: нічні світильники чи маленькі ліхтарики над ліжком. Зробити шторку, яка відділятиме ліжко від іншої частини кімнати та захищатиме вас від ранішнього світла. Постелити яскраву ковдру, яка виділятиметься на фоні постелі. Додати декілька декоративних подушок.

6. Що змінити на кухні

Кухня — це місце, де часто все розставлено хаотично. Тож поле для змін досить широке. Закупити нові контейнери для круп, щоб звільнити простір від зайвих пакетів. Прибрати посуд, яким ніхто не користується. Додати освітлення над робочими поверхнями, щоб було зручніше готувати. Постелити однотонну скатертину цікавого кольору та картину чи декілька. Такі кольорові акценти допоможуть виділити певний стиль поміж багатьох деталей. А магніти, які висять на холодильнику, можна доповнити фотографіями зі своїх відпусток.

Креативні підставки для вазонів. Ідеї – Самотужки

7. Питання озеленення

Вазони можна ставити не тільки у вітальні, а й практично у кожній кімнаті. Головне, розставити їх правильно. Підберіть цікаві горщики для зелені, які за кольором будуть пасувати до певних кімнат. Оберіть невибагливі рослини, щоб вони не відбирали у вас забагато часу на догляд.

Розставити їх слід не в рядок на підвіконні, а хаотично, доповнюючи ними пусті місця, або ж приховуючи певні недоліки.

8. Як приховати недоліки

До слова про недоліки — є багато способів їх прибрати чи приховати. Особливо це доречно, якщо ви винаймаєте житло чи просто не маєте змоги найближчим часом робити ремонт і міняти меблі на нові.

Маленьку ванну кімнату врятує велике дзеркало, яке візуально збільшить простір. Старі шпалери чи не гарні візерунки на них — можна приховати плакатами, картинами, фотографіями, малюнками.

Старі меблі на кухні можна оновити за допомогою клейкого паперу. Він продається в спеціальних побутових магазинах і завжди можна вибрати потрібний колір. Це знадобитися не лише для кухні, а й для інших старих меблів у коридорі чи ванній, на балконі.

Текстиль — також допоможе зробити стару кімнату більш затишною. Негарний диван можна прикрасити яскравою ковдрою, а крісла — декоративними подушками. Простий обідній стіл — стане цікавішим з незвичайною скатертиною.

9. Перегородки для розмежування простору

Якщо у вас просторі кімнати де одразу багато меблів — перегородки допоможуть в облаштуванні різних зон. Наприклад, відділити кухню і обідню зону. Або вітальню і робочий простір.

VELUX Cabrio® – от покривен прозорец в балкон за секунди

10. Звільніть балкон для себе

Якщо у вас вдома є балкон — не тримайте на ньому старі речі. Все це можна викинути, сховати, переставити. А балкон облаштуйте краще для відпочинку. Поставте там крісло і столик — матимете місце, де випити кави зранку або зустріти захід сонця.

Всі ці пункти окремо здаються простими, але разом допоможуть досягти значних змін. Ви зробите зі свого помешкання таке, у яке захочеться повертатись кожного вечора.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: