Сімейні фермерські господарства Львівщини зможуть отримати грантову підтримку на розвиток ягідництва

_1622281683_612x321_3_0
Фото: ЛОДА

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний зустрівся з делегацією міжнародних технічних експертів Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) для Європи та Центральної Азії.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Метою зустрічі було обговорення імплементації заходів проекту «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення вартісного ланцюжка у сільському, рибному та лісовому господарствах», фінансованого ЄС, впровадження якого передбачається в Україні.

На зустрічі порушили питання розвитку сімейного фермерства, комунікації між регіональними адміністраціями, дорадчими службами і аграріями, а також напрями донорської та державної підтримки малих суб’єктів господарювання, зокрема тих, які займаються ягідництвом.

«На Львівщині триває процес трансформації ОСГ в сімейні фермерські господарства. Вже другий рік поспіль з обласного бюджету скеровуються кошти на підтримку сімейних фермерських господарств. Поштовхом для розвитку СФГ повинен стати комплексний підхід підтримки з різних джерел: від бюджету територіальної громади до грантових коштів» - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

«За останні декілька років в області зростає кількість охочих займатися садівництвом, зокрема вирощуванням плодових та ягідних культур. Із збільшенням обсягів виробництва активізувалось будівництво нових потужностей зберігання та переробки плодово-ягідної продукції. Так, у 2019 -20 роках введені в експлуатацію 6 нових об’єкти: 5 фруктосховищ, потужністю 6,5 тис.тонн зберігання фруктів та ягід і цех шокової заморозки плодів та ягід потужністю 500 тонн. Однак, цих потужностей недостатньо. Досвід показує, що фінансова підтримка розвитку галузі є одним з дієвих інструментів для розвитку садівнництва та ягідництва», - наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: