Ляшко розповів, коли в Україні послаблять карантин

IMG_7304
ілюстратвине фото, з архіву редакції.

Карантинні обмеження в Україні можуть послабити вже з червня нинішнього року.

Про це розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в інтерв'ю ТСН.

Він каже, що у в українців вже проявляється карантинна та пандемічна втома, тому, зважаючи на те. що епідситуація в Україні дещо стабілізувалася, можна зробити певні послаблення.

У відповідь на питання стовсовно того, що люди все одно продовжуть хворіти на коронавірус, міністр охорони здоров'я сказав: «Так, але немає такого спалаху, таких масштабних, тому ми говоримо про золоту середину – спроможністю медичної системи лікувати і економічними іншими речами».

Також Ляшко анансував пришвидшення темпів вакцинації вже з червня.

Ляшко також наголосив, що з червня в Україні мають пришвидшитися темпи вакцинації проти коронавірусу.

«Тепер на території України є півтора мільйона доз вакцини CoronaVac. Пів мільйона Pfizer прийшло, пів мільйона доїжджає. І пів мільйона в межах COVAX ми отримаємо на тижні – 7 червня. Вже оформлюються документи на постачання вакцини AstraZeneca. Вже в червні в нас повинен бути перший такий старт, коли велика кількість вакцини одночасно буде на території України. Це дозволить наростити темпи щеплень», – повідомив він.

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні попередньо триватиме щонайменше до 30 червня. Станом на 29 травня вся Україна перебуває у «жовтій» карантинній зоні. При цьому, різним критеріям зеленої вже відповідають 8 регіонів.

Окрім цього, в Кабміні мають намір послабити карантин у межах культурної сфери. Себто, йдеться про проведення різноманітних заходів із залученням великої кількості учасників, глядачів тощо (концерти, фестивалі). Утім буде умова — усі організатори цього заходу мають пред'явити негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до початку проведення заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: