У Львові працює вже п’ять осередків для людей з інвалідністю

DSC_7884

На вулиці Володимира Великого, 40, з січня працює осередок для осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку.

На вулиці Володимира Великого, 40 з січня працює осередок для осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку.

Це вже четвертий такий осередок, облаштований мерією. В цих осередках діти та дорослі упродовж дня отримують соціальні послуги й ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців.

Осередки Львівського міського центру реабілітації «Джерело» працюють на вулицях Кирилівська, 3А, Роксоляни, 23, Б. Хмельницького, 195, В. Великого, 40.

«Філії центру «Джерело» відкриваються в рідних районах Львова для того, щоб соціальні послуги ставали доступнішими як для дітей, так і для дорослих осіб з інвалідністю. Ми розробляємо індивідуальні програми, щоб кожен міг максимально реалізовувати свій потенціал, соціально взаємодіяти, здобувати соціально-побутову адаптацію.

У центрі на вулиці В. Великого є 2 групи: група підлітків, віком від 14 до 18 років, та група дорослих, від 18 до 45 років. Характерною особливістю цієї філії є те, що послуги тут отримують люди з розладами спектру аутизму, з поведінковими порушеннями, тому для них тут відповідно організовано як простір, так і програму», – розповіла директорка центру «Джерело».Зореслава Люльчак.

Загалом, в цьому осередку соціальні послуги з денного догляду отримують до 20 осіб переважно. Графік роботи осередку: будні дні, з 9.00 до 16.00 год.

У планах мерії на цей рік відкриття ще двох таких осередків - на вулиці  Миколайчука, 24 та у Винниках – на вулиці Галицькій, 12.

«Якщо рахувати разом з першим, що був створений на базі громадської організації, то у Львові працює вже 5 таких осередків. Незабаром будемо відкривати шостий осередок денного перебування на вул. Миколайчука. Зараз завершуємо всі роботи і, можливо, навіть у червні почнемо працювати в тестовому режимі. Потреба у таких центрах є дуже великою, адже в місті, в країні дітей з інвалідністю є багато. В реабілітаційний центр «Джерело» завжди є черга, тому ми постійно працюємо над розширенням мережі таких закладів», – розповів начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Загалом у центрі «Джерело» отримують послуги понад 400 осіб, віком від народження до 45 років. Цьогоріч на діяльність центру у бюджеті міста передбачено 47,5 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: