У Львові представили мистецький проєкт до річниці депортації кримських татарів (фото)

192805442_1911736225658670_1350082571230086838_n

До 77-их роковин депортації кримських татарів у Львові представили проєкт сучасного мистецтва «Sürgün» у перекладі із кримськотатарської означає – вигнання.

Про це повідомили у Львівській обласній раді.

Саме так називається мистецький проєкт, покликаний привернути увагу до сюрреалізму, який відбувся і досі триває в Криму.

Проєкт презентували 31 травня в Пороховій Вежі у Львові. Він поєднує кілька форм мистецтва, виконаних різними авторами, а саме: перформанс Влодка Кауфмана, відео та звукові інсталяції, документальний фотопроєкт Еміне Зіятдінової «Немає іншого дому There is No Other Home» та фотографії Арвідаса Шеметаса.

Кожен автор у своїх роботах намагався передати історії звичайних людей з Криму, проблеми які їм доводиться долати у невизначеній геополітичній ситуації.

«Ми шукаємо такі арттехнології, які дуже разюче будуть реагувати на цю тему, оскільки вона дуже болісна і дуже близька мені, тому що моя мама пережила дві депортації. Вона з Галичини і її депортували до Сибіру, а до того вона була депортована з території теперішньої Польщі. Я дуже болісно відчуваю те, що відчувають кримські татари. Може, тому мені так захотілося з ними співпрацювати», – пояснив свою ідею Влодко Кауфман.

Експозицію буде представлено до 6 червня.

«Під час перформансу квіти витягли з горщиків, оголивши коріння. Це символічно, адже для кожного народу головне його коріння і традиції. Кримські татари зараз особливо бережуть свою історію, свою національну ідентичність. Ця історична пам'ять допоможе нам вистояти і пережити труднощі. Ми обов'язково повернемося в рідний український Крим», – поділився враженнями кримський татарин Руслан Аблямітов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: