Кому і для чого проводять детоксикацію організму, розказали в клініці «МедікоМенте»

193488810_2748557042121108_5945974681717112418_n

Клініка «МедікоМенте» спеціалізується на лікуванні алкогольної залежності та наркоманії.

Лікування від цих хвороб потребує комплексного підходу та складається з різних етапів, один з яких — детоксикація організму. Кому і як проводять детоксикацію, розказали спеціалісти клініки.

Кому необхідна детоксикація організму

Алкоголізм та наркоманія – це соціальні проблеми, які впливають не лише на здоров’я та самопочуття хворого, а й на його спроможність вести активне соціальне життя, заробляти гроші, будувати стосунки з оточуючими. Тому ці хвороби впливають на багато людей, які взаємодіють із хворим.

В клініці «МедікоМенте» успішно лікують залежних від наркотиків та алкоголю, але за умови їх власного бажання та готовності змінювати своє життя.

Фахівці використовують комплексну терапію, яка включає в себе декілька етапів:

  • детоксикацію організма, спрямовану на очищення організма від залишку алкоголя чи наркотичних речовин, та м’яке виведення пацієнтів в тверезий стан без абстиненції;
  • діагностування організму та виявлення фізичних розладів в роботі органів та систем;
  • медикаментозну терапію, спрямовану на відновлення функцій організму;
  • психотерапію, мета якої допомогти усвідомити психологічну залежність від алкоголю або наркотиків та подолати її шляхом пошуку більш конструктивних способів вирішення життєвих труднощів.

Серед методів відмови від вживання наркотиків та алкоголю в клініці використовують сучасні перевірені методики, такі як аверсивна терапія, ібогаїн терапія, імплант.

Як проходить детоксикація

Детоксикація – обов’язковий етап перед лікуванням. Види та тривалість детоксикації залежать від різних факторів, а саме:

  • виду психоактивних речовин, які вживалиcь;
  • терміну та доз вживання;
  • способу вживання;
  • супутніх захворювань.

Детоксикація включає в себе введення внутрішньовенно дифузних розчинів з лікарськими засобами крапельним шляхом, а також очищення крові методом плазмаферезу та гемосорбції.

Головна мета детоксикації – очищення організму від психоактивних речовин та токсинів, які утворились під час їх вживання. Без медичної допомоги відмова від вживання наркотиків та алкоголю супроводжується важким фізичним станом — абстинентним синдромом, який може тривати 4-5 тижнів. У «МедікаМенте» цей процес проходить швидше та легше для пацієнта. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті за посиланням, а також записатись на безкоштовну консультацію до спеціаліста клініки.

* Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: