На Львівщині планують вакцинувати близько півтора мільйона осіб

IMG_5322
ілюстративне фото, з архіву редакції.

У Львівській області має бути провакцинована половина населення.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з вакцинації населення від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

За його словами, кількість медичних бригад, які проводять вакцинацію у Центрі вакцинації населення в одну зміну, буде збільшена. Минулих вихідних дві бригади працювали в першу зміну, з 10:00 до 15:00, інші дві бригади – у другу, з 15:00 до 19:00. Тепер кількість бригад на одній зміні планують збільшити до трьох.

«Ситуація з вакцинацією стабільна. Станом на сьогодні Львівщина знаходиться на третьому місці в Україні за темпами вакцинації. Триває вакцинування другою дозою. Саме для збільшення темпів вакцинації організовано роботу Центру на Арені «Львів». Дякуючи ІТ-кластеру, який напрацював схему вакцинування своїх працівників, та спільним зусиллям обласної та міської влади, запуск цього пілотного проєкту став можливим у Львові», – розповів Олег Когут.

 За перші два дні роботи Центру було провакцивана 1041 особа.

«Людей, які записалися на вакцинацію, обздвонюють працівники Центру, але це не є жива черга. Пріоритет мають люди старші за 60 років», – розповів Олен Когут.

Він додав, що у Моршині, де реалізується пілотний проєкт, із запланованих 70% вже провакцинували 64% населення міста.

Загалом на Львівщині станом на сьогодні провакциновано 79174 людини, понад шість тисяч осіб вже отримала другу.

Вакциною  «Covieshield»  провакциновано – 38403 особи, «Astra Zeneca» – 24560, «Coronavac» – 11531, «Pfizer» – 4680 осіб.

За останню добу в області було провакциновано 430 осіб;

Як розповів Олег Когут, найближчим часом очікується надходження на Львівщину нових доз вакцин.

«Найближчим часом очікуємо близько 16 тисяч доз вакцини «Pfizer», понад 50 тисяч вакцин «Coronavac», а також «Astra Zeneca», яка буде використана для другої дози. Кількість вакцин буде відповідати кількості тих, хто вже отримав першу дозу. Проблем з другою дозою не буде», – запевнив Олег Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: