У Львові продовжили ремонтувати вулицю Шевченка (фото)

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Сьогодні, розпочався 3-й етап реконструкції вул. Шевченка.

Сьогодні розпочався 3-ій етап реконструкції вулиці Шевченка.

Роботи наразі триватимуть на ділянці від вул. Залізнична до вул. Єрошенка. Їх завершити планують до кінця літа.

«Ремонт на вулиці Шевченка розпочинається в частині від вул. Єрошенка до вул. Залізнична – це невелика ділянка протяжністю 270 м. Однак це найскладніша ділянка з точки зору мобільності, тому вирішили її ремонтувати влітку, коли трафік менший. До кінця серпня її мали б завершити, і далі підрядник поетапно буде рухатися в напрямку до центру. Тому зараз лише ця ділянка буде перекрита для руху автомобілів. Про наступні перекриття будемо повідомляти. Реконструкція всієї вулиці Шевченка йде в одній концепції. Дві ділянки ми вже відремонтували і залишається з’єднати їх з третьою. Повністю завершена вулиця позитивно впливатиме на рух транспорту, велосипедистів, буде зручною для пішоходів. Адже там буде чотири смуги для руху транспорту, які в напрямку до центру плавно зменшаться до трьох. Буде смуга для громадського транспорту там, де дозволяє ширина вулиці, будуть замінені світлофорні об’єкти, влаштовані хідники, велодоріжки, буде заміна всіх комунікацій.

Також в майбутньому буде ще четвертий етап реконструкції вул. Шевченка – від вул. Левандівської до вул. Ковча. У цій частині буде передбачено влаштування пересадкового вузла для приміських автобусів. Цей етап має завершитися до кінця наступного року, можливо до літа 2023 року», - розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Наразі ж термін виконання реконструкції вулиці на ділянці від вул. Залізнична до вул. Я. Мудрого, приблизно, 1 рік. Вартість робіт становить 186,6 млн грн.

Проєктом передбачено повне розбирання дорожнього покриття, трамвайних колій і тротуарів, зрізка дерев, які попадають в межі виконання робіт, реконструкція всіх інженерних мереж, влаштування проїзної частини і трамвайних колії, влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг, влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців, влаштування тротуарів і пішохідних зон із забезпеченням комфортних умов для пересування та відпочинку маломобільних груп населення, влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору.

Exif_JPEG_420

«Наразі на ділянці від вул. Залізнична до вул. Єрошенка встановлюється огорожа та розпочинають демонтовувати рейки та бруківку. Об’їзд можливий через вул. Залізничну на вул. Городоцьку», – розповіла директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Як розповів головний інженер з інженерних мереж ТзОВ «Онур» Віктор Онищук, зараз на об’єкті працює близько 20 осіб.

«Роботи розпочали з організації дорожнього руху – виставили дорожні знаки, бар’єрне обгородження, щоби сторонні не потрапляли в зону виконання ремонтних робіт, облаштовуємо проходи для пішоходів. Також розпочинаємо демонтаж основних конструкцій дороги – демонтаж дорожнього покриття, трамвайної колії, контактної мережі, мережі зовнішнього освітлення. І лише після цього приступимо до заміни інженерних мереж – водопроводу і каналізаційного колектора», - розповів Віктор Онищук.

Через ремонт тимчасово змінено схеми руху автобусних маршрутів №17 та №61.

Так, міський автобусний маршрут №17, який курсує із вул. Рудненської до вул. Миколайчука, здійснюватиме об’їзд наступними вулицями:

  • у напрямку руху з мікрорайону «Левандівка»:

вул. Левандівська – нова розв’язка (квазікільце) – вул. Залізнична – вул. Ясна - вул. Комарова – вул. Сорохтея – вул. Бортнянського – вул. Юнаківа – вул. Шевченка – далі за маршрутом;

  • у зворотному напрямку:

вул. Шевченка – вул. Юнаківа – вул. Бортнянського – вул. Сорохтея – вул. Комарова – вул. Ясна – вул. Залізнична – нова розв’язка (квазікільце) – вул. Шевченка – вул. Левандівська – далі за маршрутом.

Міський автобусний маршрут № 61, який курсує із с. Підрясне до с. Підбірці, здійснюватиме об’їзд наступними вулицями:

  • у напрямку руху з мікрорайону Рясне:

вул. Шевченка – вул. Ковча – вул. Винниця – вул. Тунельна – вул. Варшавська – пр. В. Чорновола – пл. Різні – далі за маршрутом;

  • у зворотному напрямку:

пл. Різні – пр. В. Чорновола – вул. Варшавська – вул. Тунельна – вул. Винниця - вул. Ковча – вул. Шевченка – далі за маршрутом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: