В Академії сухопутних військ 600 майбутніх офіцерів готуються до випуску

1-3-scaled-e1622539021703
Фото Армія Inform.

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочала роботу державна екзаменаційна комісія. Цьогоріч до випуску готуються 600 майбутніх офіцерів.

Про це повідомляє Армія Inform.

Кампанію атестації очолює Командувач підготовки Командування Сухопутних Військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк. У перший день роботи комісії на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулось організаційне засідання її членів з керівництвом Національної академії.

У 2021 році до атестації залучається близько 600 курсантів-випускників. З них переважна більшість здобудуть освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр», ще близько пів сотні вихованців вишу отримають дипломи магістрів. Для оцінки рівня знань курсантів створено понад три десятки підкомісій, переважну кількість яких очолюють офіцери з бойових частин, в які, зокрема, і скеровуватимуть для проходження служби молодих лейтенантів.

Як і торік, цього року робота ДЕК має низку особливостей. Через заходи із протидії поширенню коронавірусної інфекції вже понад два місяці старшокурсники готуються до екзаменів на полігоні. Тут, у полях, вони пройшли посилену підготовку, насамперед вдосконалювали командирські навички, готувалися до прийняття посад у військах. Водночас сідали за книжки, щоб пригадати деякі теоретичні знання, які їм стануть у пригоді як під час іспитів, так і в подальшій службі.

До слова, на отримання диплому з відзнакою та золотої медалі претендують близько десятка курсантів, ще майже 50 є претендентами на отримання дипломів з відзнакою.

Слід зазначити, що за новою традицією проведення урочистого ритуалу випуску молодих лейтенантів відбудеться не в стінах видового навчального закладу у Львові, а на полігоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: