В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, що виробляється в Італії

вакцинаці97
фото ілюстративне

В Україні зареєстровано вакцину AstraZeneca, що виробляється в Італії і має таку ж торговельну назву для екстреного медичного застосування.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

«Учора, 31 травня, МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування», – повідомили в міністерстві.

У МОЗ зазначають, що це вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, яка виробляється в Італії і має торговельну назву AstraZeneca.

Також нагадується, що вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти днів.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні почалася кампанія з вакцинації.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute), та CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech та вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: