ЛОДА спростовує інформацію, що переплатила за кисневі концентратори

shutterstock1758752582-1000x500-cropped_60630f2e61a78
Фото з відкрити джерел.

Сьогодні видання «Наші гроші.Львів» опублікувало новину про те, що Департамент охорони здоров’я Львівської обладміністрації замовив кисневі концентратори вдвічі дорожче прайсу китайського виробника.

Про це повідомляє ЛОДА.

«Запам’ятайте твердження журналістів – переплата вдвічі! Це важливо. Справді, наприкінці травня ЛОДА підписала договір на придбання 1520 двох потокових 10-и літрових кисневих концентраторів ціною 28942, 00 гривні за одиницю продукції. Тут зверніть увагу, що мають закупити кисневі концентратори саме з продуктивністю 10-ть літрів на хвилину. І це доводить виставлена технічна специфікація на сайті. Доскрольте до кінця сторінки (потік кисню не менше 10л на хвилину). Саме 10 л – це дуже важливо! Поставити обладнання мала б українська компанія «Медгарант».

Журналісти видання «Наші гроші. Львів» доводять, що кисневі концентратори можна було купити по ціні 492 долари, а не по 1050, як це зробили в ЛОДА. Як аргумент наводять сайт alibaba.com. Але з зображення бачимо, що це ціна кисневого концентратора з продуктивністю 5 літрів на хвилину. І ціна без поставки до України. Хоча сайт аlibaba зовсім не є показником, але на ньому також можна знайти те, що кисневі концентратори з продуктивністю 10 літрів на хвилину коштують вдвічі дорожче. Саме такі і має поставити до львівських лікарень українська компанія. Тому зрада відміняється.

Концентратори з продуктивністю 10 літрів на хвилину справді коштують майже вдвічі дорожче. Додайте ще сюди ціну доставки до України. Наостанок хочемо зазначити, що в ЛОДА завжди за критику, але критику об’єктивну та конструктивну. Ми дуже шануємо журналістів видання «Наші гроші. Львів», але закликаємо Вас до ретельнішого фактчекінгу перед публікаціями», — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: