Львівські лікарі проперували школярку, щоб усунути косоокість

people-face-child-eye-32267-e1590395854274

Команда ОХМАТДИТу провели операцію на усунення косоокості.

Про це повідомили на сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит.

Семирічна дівчинка вже ходить у школу, але у неї був дискомфорт, адже є вроджена косоокість, зумовлена гіперфункцією косого м’яза - це складна комбінація збіжної косоокості з вертикальною. Око, яке косило, відхилялося догори на 15 градусів при погляді вверх, тому однозначно була потрібна операція.

Торік почалось лікування цієї ситуації, а нещодавно втрутились хірургічним методом. За І етап забрали збіжну косоокість. А ось ІІ етап - виправлення вертикальної косоокості є складним завданням, донедавна таких пацієнтів відправляли на операцію до Києва або Одеси. А цього разу наші офтальмологи взялися за справу самі.

«Ми виконали рецесію косого м’яза. Це непроста операція через те, що доступ до цього м'яза дуже складний. Але нам вдалося досягти запланованого ефекту - око більше не відхиляється догори», - розповідає офтальмологиня Маріанна Онисик.

Операція пройшла успішно, тому дівчинка з батьками вирушили додому та лише через тиждень повернулись, щоб зняти шви.

«Не встигли ми закінчити з цією пацієнткою, як у нашому відділенні з'явилися ще 2 пацієнти з такою проблемою. Допоможемо і їм. Будемо продовжувати такі операції у нашій лікарні, бачимо у них потребу», - каже лікарка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: