На Львівщині стався зсув гірської дороги

193348432_2950470958551980_8244094704151381100_n1

У селі Нижня Яблунька, що неподалік Турки, через тривалі дощі осунулася частина дороги Боберка – Бориня.

Про це у Fb повідомив депутат Самбірської районної ради Роман Думич.

«Нагадаємо дорогу почали ремонтувати минулого року. Вона є частиною проєкту  «Малое карпатське коло», що з’єднує дорогами Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області. Дорога веде до кордону з Польщею, де у перспективі планують збудувати новий пункт пропуску «Боберка – Смольник», – написав депутат.

У ЛОДА кажуть, що дорога ще перебуває в стадії ремонту.

Як розповів заступник голови ЛОДА Юрій Бучко, було відремонтовано 4 кілометри у вирівнюючому шарі. У зв’язку з складною геологічною структурою ґрунту, роботи зупинили для того, щоб відкоригувати проєкт в частині водовідведення.

«Там гірська частина території, де власне після зими збирається велика кількість води і необхідно вирішити питання водовідведення. Сьогодні буде робоча нарада, де буде напрацьовано графік виконання робіт з ліквідації пошкодженого дорожнього полотна та продовження подальших ремонтних робіт. Об’єкт не зданий в експлуатацію, відтак усі недоліки підрядник усуне за власні кошти», – пояснив Юрій Бучко.

За його словами, на цей рік на ремонт дороги передбачили 50 мільйонів гривень.

«За ці кошти плануємо відремонтувати ще 5 кілометрів у вирівнюючому шарі. Окрім того, в межах проєкту «Мале карпатське коло» плануємо залучити додаткові кошти», - додав Юрій Бучко.

За його словами, ремонтні роботи на дорозі Бориня – Боберка підрядна організація «Онур» відновить завтра.

Тим часом, сьогодні у ЛОДА має відбутися нарада спільно з обласним департаментом дорожнього господарства, підрядником та проєктантом, де запропонують внести зміни до проєкту, зокрема влаштувати додаткове водовідведення.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: