На Самбірщині через брак вакцини призупинили щеплення від коронавірусу

1564673366-1289
Фото: Уніан.

У Самбірському районі Львівщини через брак вакцини призупинили процес щеплення від коронавірусу. Загалом у районі є 9 пунктів щеплення. Від початку вакцинації щеплення отримало 1207 людей — менше ніж 0,5% від кількості населення.

Про це пише Суспільне.

Амбулаторія села Бісковичі, що у Самбірському районі, обслуговує мешканців п'яти сіл. Декларації з лікарями цього медзакладу підписало 5 тисяч людей. У лютому, від початку вакцинації на Львівщині, там облаштували пункт щеплення.

«Цей пункт оснащений холодильником, є шафа з медикаментами для невідкладних випадків, якщо би трапилась якась реакція. Люди навчені, пройшли курси і лікарі, і середній персонал», — каже головна лікарка амбулаторії села Бісковичі Лідія Мінькевич.

Востаннє там вакцинували людей наприкінці квітня.

«Провакциновано перший етап – 20 людей, які до нас записалися. Згідно з планом вони були включені до того етапу вакцинації. На черзі на вакцинацію, можна сказати, що є 30% нашого населення. Декларантів у нас є всіх 5 тисяч, яких ми обслуговуємо, із них третя частина має бажання вакцинуватися. На жаль, вакцинація як така припинилась, тому що немає вакцини», — додає Лідія Мінькевич.

Така ж ситуація на території Самбірського району склалася всюди.

«Вакцинація стартувала на початку квітня і тих 1200 людей вакцинованих — це фактично було за квітень. Від початку травня тільки одного разу було 30 вакцин на весь район, у всі інші дні статистика — нульова. Самбірський район — це 11 об'єднаних громад і лише 9 пунктів вакцинації. На таку кількість людей провакцинованих є менше 0,5 %, коли середній показник в Україні – 3%», — каже голова Самбірської райради Віталій Кімак.

У Самбірському районі щеплювали вакциною AstraZeneca. Зараз на Львівщині є лише одна вакцина – CoronaVac.

«У Львівській області та Самборі зокрема зараз немає вакцини AstraZeneca. Аналогічно немає і вакцини Pfizer. Ми на неї очікуємо в четвер. Але робота над цим триває постійно. Наступного тижня вже має бути AstraZeneca», — каже заступниця генерального директора обласного лабораторного центру Марія Озірковська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: