СБУ викрила медика, яка вимагала хабарі з учасників АТО/ООС за оформлення інвалідності (фото)

192957935_4019973171371322_79539844731134988_n
Фото СБУ.

СБУ викрила медика Львівського обласного госпіталю ветеранів на вимаганні хабарів. За «грошову винагороду» зловмисниця допомагала в оформленні інвалідності для учасників АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть із тих осіб, які мали законні підстави на отримання інвалідності.

Про це повідомляє СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що корупційна схема працювала ще на етапі формування первинних документів. За свої «послуги» зловмисниця встановила різні розцінки. Зокрема, задокументовано, що вона оцінила зміну групи інвалідності пораненому бійцю у $8 тис.

Правоохоронці затримали жінку згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всієї суми неправомірної вигоди від учасника бойових дій.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання зловмисниці правоохоронці виявили папки з документами бійців АТО та чорнові записи.Затриманій планується повідомити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.Перевіряється причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб госпіталю, військового комісаріату та МСЕК м. Львів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: