У Львів привезли заражену сальмонелою польську курятину

68_main
Фото з відкритих джерел.

З Польщі у Львів привезли заражену сальмонелою курятину. Наразі фахівці намагаються знайти та вилучити з обігу весь небезпечний товар.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.

У курятині, яку експортували з Польщі в Україну, виявили Salmonella Enteritidis. Виробник Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna переробив її на м'ясо механічного обвалювання. Курятину надіслали у Львів у ТОВ «Фішзахід». Про це мовиться в повідомленні, яке отримали завдяки системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).

Відповідно до українського законодавства, якщо харчові продукти, які ввезли в Україну, є небезпечними, то їх негайно потрібно вилучити з обігу. Якщо вони могли потенційно потрапити до споживачів, то підприємству слід повідомити про причини їхнього вилучення.

«У разі потреби він відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров'я споживачів», — розповіли у Держпродспоживслужбі.

Сальмонела (Salmonella) —  це рід грам-негативних бактерій, які спричиняють у людей та тварин черевний тиф, паратифи та сальмонельози. Сальмонельоз вражає травну систему. Хвороба супроводжується розвитком діареї, інтоксикацією та зневодненням організму, а іноді – сепсисом та гнояками у внутрішніх органах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: