У одній із львівських лікарень змінили цільове призначення ковідних ліжок

IMG_2199
Ілюстративне фото, з архіву редакції.

З початку боротьби з коронавірусною хворобою у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги підготували близько 700 ліжок для пацієнтів з Covid-19.

У зв’язку зі зменшенням рівня захворюваності, кількість ліжок не скоротили, а змінили їхнє цільове призначення, - повідомили в пресслужбі мерії.

Нагадаємо, кількість шпилізацій із коронавірусом у Львові значно скоротилася, а ліжковий фонд станом на ранок четверга, 2 червня, був заповнений на 13,76 %.

Так, зі слів медичної директорки з лікувальної роботи медзакладу Галини Щербатої, там відновили планову госпіталізацію та збільшили кількість планових оперативних втручань, а зараз левова частка пацієнтів з травмами має потребу в лікуванні у стаціонарі.

«Крім цього, ми розширили кількість ліжок та відновили можливість проходження реабілітаційних процедур. У лікарні значна частина пацієнтів перебуває з гострим порушенням мозкового кровообігу, і щоб одужати – їм необхідна реабілітаційна допомога, яку під час сплеску захворюваності на ковід ми не могли надати»,- розповіла вона.

Загалом, з початку пандемії у медзакладі розгорнули 730 ковід-ліжок, з яких понад пів тисячі були зайняті хворими. У лікарні також зберігається 35 команд лікарів для надання допомоги пацієнтам з ковідом. Персоналу в лікарні достатньо.

До слова, станом на 2 червня у лікарні швидкої медичної допомоги є 92 пацієнти з коронавірусною хворобою, 11 з яких перебувають у реанімації та 3 – у вкрай важкому стані і підключені до апарату штучної вентиляції легень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: